banner564

Derviş Eroğlu: Bu iş bitti

Girne’de düzenlenen etkinliğe katılan kalabalık hep birlikte tezahürat yaparak Eroğlu’na moral verdi:

Derviş Eroğlu: Bu iş bitti
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun seçim kampanyası çerçevesinde önceki gün gece Girne Acapulco Hotel’de “Kararlılık Buluşması” gerçekleştirildi. Buluşmada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP- UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve tüm UBP, DP-UG milletvekilleri ile birçok UBP ve DP-UG’li belediye başkanı ile bazı bağımsız belediye başkanlarının da hazır bulundu.  Eroğlu’na destek belirttiği ifade edilen açıklamada, Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu’nu kapıda karşılayan kalabalığın “Bu iş bitti. KKTC kararını verdi. Halk kararını verdi” diyerek sevgi gösterisinde bulunduğu belirtildi. Eroğlu kürsüden katılımcılara yaptığı konuşmada, “Özellikle bugün yağmur ve doluya rağmen buraya akın etmeniz büyük bir özveridir. Ama ayrıca çok büyük bir olayın da müjdesidir” diye söylerine başladı.
Derviş Eroğlu, etkinliğe katılanların, “19 Nisan akşamı sandıklar açıldığı zaman sandıktan Eroğlu’nu çıkarma kararı verdiklerini” söyledi.

“2015 yılı kritik”
Müzakere masasında izlenecek yol haritasının belirlendiğini ve BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’ye bunu ilettiklerine dikkat çeken Derviş Eroğlu, “Eide basın toplantısında ‘2015 yılı sonu referandum dönemidir’ demiştir” diye konuştu.
Dünyanın müzakerelerden sıkıldığını, buna ilaveten Kıbrıs Türk halkının da bunaldığını ifade eden Eroğlu, şöyle ya da böyle bir anlaşmanın ortaya çıkacağına inanç belirterek  şöyle devam etti:

“5 zirve toplantısı yaptık”
 “Sizin adınıza Genel Sekretere yaptığım önerilerle 5 zirve toplantısı yaptık. Hani derler ya ‘5 yıl içerisinde Eroğlu ne yaptı?’ Hele 70 gün seçim yasakları içerisinde Başbakanlık yapan birisi ‘Eroğlu 20 yıl başbakanlığında ne yapmış?’ diye sordu. Soruya bakınız. Bu memleket nerden nereye geldi? Nasıl gelişmeler yaşandı? Devletle hiçbir ilgisi olmayan bir kişi bu soruyu sorar. Bu memlekette ne yapıldıysa biz yaptık. KKTC’nin alt yapısı sıfırdan bugüne geldi. Tarımda, turizmde teşvikleri kim yaptı? Üniversitelerin açılmasına kim ön ayak oldu? Hepsini sizlerle birlikte biz yaptık.”

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473