banner564

Deşifre edilmesin

KKTC Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, yaşı küçük çocuklarla ilgili basında çıkan haberlere hassasiyet gösterilmesini istedi:

Deşifre edilmesin
banner598
Ufuk ÇAĞA
KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, yaşı küçük çocuklarla ilgili olarak basında çıkan haberlerde daha dikkatli olunmasını istedi. Umure Örs, ülkenin küçük olması nedeniyle hata yapan bir çocuğun bu lekeyi ömür boyu taşıma riskinin olması nedeniyle, medyanın daha hassas olması yönünde çağrı yaptı.
Umure Örs, ülkemizin çok küçük olması nedeniyle haberlerde sadece isim ve soyadın ilk harflerinin verilmesinin bile kişinin kim olduğunun belli olmasına sebep olduğunu savunarak şunları söyledi; “geçtiğimiz günlerde basına yansıyan kız çocuğu ile ilgili haberlere, çocuk adına çok üzüldüm. Çünkü biz küçük bir ülkeyiz ve çocuklarla ilgili medyada çıkan haberlerde, şu köyde okuyor, şu okulda okuyor veya şu yurttan kaçtı gibi bilgilerin ardından kişinin ad ve soyadının ilk harflerinin verilmesi, kişinin deşifre edilmesi demektir. Bu da bu kişinin bu lekeyi ömür boyu çekmesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple medyanın özellikle nereli isterse olsun tüm çocuklarla ilgili haberlerine hassasiyet göstermesi en büyük dileğimizdir.”

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473