banner564

Destek bekliyorlar

Çayırova köyünde ‘Lefkara Nakış Günü’ etkinliği düzenleniyor

Destek bekliyorlar
banner598

 Ömer KADİROĞLU
Çayırova köyünde Kıbrıs’a özgü bir el işi türü olan Lefkara kültürünün yaşatılması adına oluşturulan Lefkara Evinde bugün ilk kez ‘Lefkara Nakış Günü’ düzenleniyor.
   Bugün saat 10.00’da açılış konuşması ile başlayacak etkinlik, Kıbrıs Kültürü konulu Aksa 4’üncü Fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergi açılışı ile devam edecek. Gün boyu devam edecek etkinlikte stantlar, Lefkara’ya özgü damak tatları, Geleneksel Kıbrıs Mutfağı yiyecek ve içecekleri, çocuklara yönelik etkinlikler, kaval dinletisi, halk dansları gösterisi, keman dinletisi gibi birçok etkinlik de yer alacak. 
    Lefkara Evi Halk Bilimcisi Aliye Özsoylu bugünkü etkinlik hakkında Diyalog’a konuştu:
 “Bu yıl ilk kez Lefkara Nakış Günü etkinliğini düzenliyoruz. Ayrıca bu etkinliğimizin içerisinde Aksa’nın düzenlediği “Kıbrıs Kültürü” konulu fotoğraf yarışma ve sergisinin 4’üncüsü gerçekleştirilecek. Etkinliğe yeri de Lefkara Evi ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek etkinliğimiz her yıl yapılmaya devam edecektir. Lefkara’ya özgü el işlerinin yanı sıra Lefkara damak tatları da etkinlik boyunca gelen vatandaşlara sunulacak. Lefkara Nakış Günü’nde birçok etkinlik de yer alacaktır. Çocuklara yönelik eğlenceler, sahne gösterileri, keman ve kaval dinletileri ve Kıbrıs Kültürüne özgü damak tatlarının satışlarının yapılacağı stantlar bulunacak. 30 Kasım tarihinde de yine bir etkinliğimiz olacak. Bu etkinlikte de üç dernek Çayırova halkı ile buluşacak. Fotoğraf Derneği, Fotoğraf Büyüsü Derneği ve Girne Fotoğraf Derneği Lefkara Evi’nde söyleşi ve tanıtım etkinliği yapacaktır. 2016 Aralık ayından beri Çayırova köyünde Lefkara Evi’nin oluşum çalışmaları devam etmektedir. Lefkara Nakış’ın kuşaktan kuşağa aktarılması önemli olduğu için bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bugün tüm halkımızı Çayırova köyünde yapacağımız “Lefkara Nakış Günü” etkinliğimize bekliyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474