banner564

Anjiyo olup salona döndü

Kurultay sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Cemal Özyiğit yeniden TDP Genel Başkanı seçildi

Anjiyo olup salona döndü
banner598

  TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, dün kalp çarpıntısı ve göğüs ağrısı şikâyetiyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giderek kontrol altına alındı. Özyiğit, iki saat içinde anjiyo yapılması ve ortaya endişe edilecek bir durumun çıkmaması nedeniyle partisinin kurultayına katılarak konukları selamladı ve bir de konuşma yaptı.
   Bu arada tek aday olan Özyiğit yeniden TDP Genel Başkanı seçildi.
   Özyiğit’i muayene ve tedavi eden Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Kalp Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cenk Conkbayır “Sanal anjiyoda ciddi darlık gözlemlemedik. Tetkiklerini ve kontrollerini yaptırmak üzere Sayın Bakanı taburcu ettik” dedi.
   Cemal Özyiğit’in 8 yıl önce aort kapak ameliyatı geçirdiğini de söyleyen Conkbayır, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde sanal anjiyo çekilen bakanın anjiyo sonuçlarının Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde değerlendirildiğini söyledi.

Güneyden misafirler vardı

   TDP’nin dünkü kurultayına, Güney Kıbrıs’tan AKEL ve EDİ’den temsilciler katıldı.
   Ayrıca kurultaya geçilmeden önce İki Toplumlu Koro dinleti sundu. Koro programını iki dilde  “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez” sloganıyla tamamladı. 
    Divan oluşturulduktan sonra TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu ve Divan Başkanı Gülsen Bozkurt kısa birer konuşmayla konuklara hitap etti. 
   Gülsen Bozkurt’un konuşmasından sonra kurultay için TDP’ye gönderilen mesajlar okundu. Divan Başkanı Bozkurt,  mesajlardan sonra TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in konuşmasını okudu.

Yeni Parti Meclisi belirlendi

   TDP’nin Parti Meclisi şu isimlerden oluştu:

  Lefkoşa’da: Barış Erkmen, Cemal Varoğlu, Çelen Çağansoy, Deniz Birinci, Doğa Yalçın, Feral Uyumsal, Hüseyin Ekinci, Hüseyin Malyalı, İrşen Ann, Mine Atlı, Mustafa Karadayı, Nalan Ersümer, Nesip Nalcıoğlu, Safiye Özaltıner, Sinem Görüş, Şerife Damdelen
    Gazimağusa’da: Ahmet Denizer, Ahmet İsrail, Ali Eryıldız, Barış Başel, Boysan Boyra, Derya Sabriler, Ege Uluca Tümer, Ercan Hoşkara, Erdoğan Bekiroğlu, Hulusi Buğra Özoğul, Salih Aran, Yasemin Çobanoğlu, Yeşim Dede.
   Girne’de: Behiç Özgürt, Halil Samancıoğlu, Duygu Otçuoğlu, Esat Varoğlu, Kenan Bali, Kıymet Emin, Mehmet Evrim Benzetsel, Özkan Gonca, Serkan Bülbülcü, Ziya Egemen Sencer.
   İskele’de: Koray Soğancı, Sinem Dağ, Tandoğan Yalkut, Yaşar Gündeğer, Zişan Pekri.    
   Güzelyurt’ta: Eşmen Hoşkara, Lisani Kalkanlı, Mustafa Mulla, Selçuk Karayaprak.
   Lefke’de:  Orhun Karagözlü, Sezgin Yalçıner.”

Özyiğit: Müzakereler başlamalıdır
 
   TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuşmasında Kıbrıs sorunuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:
   “Beklentimiz müzakerelerin en kısa sürede sonuç alıcı şekilde başlamasıdır ve TDP olarak bizler de, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal devlet yapısının oluşturulması adına her türlü katkıyı yapmakta kararlıyız. Ama şunu da net bir şekilde belirtmek isterim ki, özellikle son dönemde Kıbrıslı Türklerin gerek müzakere süreçlerinde, gerekse ada etrafındaki zenginliklerin paylaşılması süreçlerinde devre dışı bırakılmasına yönelik yaklaşımlar kabul edilemezdir. Bunun kimsenin hayrına olmayacağını herkes farkında olmalı ve Kıbrıs konusundaki görüşü ne olursa olsun tüm Kıbrıslılar böyle bir zemin kaymasına müsaade etmemelidir. Şunu unutmamalıyız ki; Kıbrıs sorunu hataları ve sevapları ile biz Kıbrıslıların bir meselesidir ve bunu çözecek olan da en geniş katılımla bizler olmalıyız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473