banner564

Devlete sahip çıkılmalı

Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu heyetini kabul eden Eroğlu, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde önemine vurgu yaptı

Devlete sahip çıkılmalı
banner598
Raif UZKAN
   3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gençlik Dairesinin düzenlediği “KKTC’den Avrupa’ya Gençlik Köprüleri” etkinliği için KKTC’ye gelen Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.
   Eroğlu’nun çalışma ofisinde saat 10.00’da yer alan kabulde Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da hazır bulundu
   Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Başkanı Özge Sipahi, yaptığı konuşmada, KKTC’ye kültürel bir gezi düzenleyerek, İngiltere ile KKTC arasında bir köprü oluşturmak ve öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ı daha iyi tanımalarını sağlamak istediklerini söyledi.
   Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nun 1984’ten bu yana faaliyet gösteren İngiltere’nin en büyük ve başarılı Türk okulu olduğunu kaydeden Sipahi, 18 aylıktan 18 yaşına kadar geniş bir öğrenci profiline sahip okulun, öğrencileri, GCE ve A Level sınavlarına en iyi şekilde hazırladığını da ifade etti.

Eroğlu: Devlet kurmak da yaşatmak da zor
Derviş Eroğlu da, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde önemli yeri olan Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın KKTC devletinin kurulmasında önemli rol oynadıklarını, devleti kurmanın zor, yaşatmanınsa daha da zor olduğunu söyledi.
   Eroğlu, Güney’deki Rum devletiyle bir anlaşma arayışı içinde KKTC’nin yoluna devam ettiğini, KKTC’nin bir gerçek olduğunu ve dünyanın da günü geldiğinde bunu kabulleneceğini kaydetti.
   Göç etmiş ailelerinden dolayı, İngiltere’de yaşamasına rağmen öğrencilerin gerçek vatanı ve devletinin KKTC olduğunu anlatan Eroğlu, öğrencilere idealleri uğruna çok çalışma ve iyi tercihler yapma tavsiyesinde bulundu.

Ailelerine selam yolladı
   Konuklarından KKTC’yi gezip görüp geri gittiklerinde arkadaşlarına KKTC’yi anlatmalarını isteyen Eroğlu, oradaki ailelere de selam yolladı.
   İnsanın hangi makamda olursa olsun iyi dostlara ihtiyacı olduğunu söyleyen 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, öğrencilere “daima iyi arkadaşlarla yola çıkın” tavsiyesini verdi.

Özgürgün, Gözünüzü KKTC’den hiç ayırmayın
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğretmen ve öğrencileri ile Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nu kabul etti.
   Başbakan Özgürgün, bu tür faaliyetlerin çok yararlı olduğunu, çocukları vatanlarında ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “Aileleri yıllar önce oralara yerleşmişler, ama vatanları burası” dedi.
   Çocuklara eğitim hayatında başarılar dileyen ve “Gözünüzü vatanınız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden hiç ayırmayın” diye seslenen Başbakan Özgürgün, “Bizim görevimiz gençleri iyi yetiştirmek, gelenekleri iyi öğretmek ve mutlu etmek” diye konuştu.

Berova’yı da ziyaret ettiler


   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da Gençlik Dairesi’nin istişare ve organizasyonu ile “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüleri” etkinliği kapsamında ülkeye gelen Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğrencileri, öğretmen ve eğitmenlerini kabul etti.
   Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Berova’ya KKTC’de yapacakları kültürel geziler ve sunacakları danslarla ilgili bilgi veren öğrenci ve eğitmenler, Kuzey Kıbrıs’ta bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473