banner564

Devletin zirvesi Alevkayası’nda

Bu yıl 21’incisi düzenlenen yayla şenliğine binlerce Karadenizlinin yanında siyasiler de yoğun ilgi gösterdi

Devletin zirvesi Alevkayası’nda
banner598
21. Geleneksel Alevkayası Yayla Şenliği yapıldı. Şenliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Ana Muhalefet Partisi UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, üst düzey askeri ve devlet yetkilileri, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye’den konuk heyetler ve vatandaşlar katıldı.  

Yoğun güvenlik önlemi de alındı
Bu yıl 21’incisi düzenlenen yayla şenliğinde binlerce Karadenizli Alevkayası’na akın etti Yiyecek, giyecek, takı gibi birçok standın açıldığı yayla şenliğinde yoğun güvenlik önlemi de alındı. Şenlikte, mangallar yakıldı, Karadenizli sanatçılar sahne aldı, KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin folklor ekipleri gösteri sundu.

“Seni unutmayacağız”
Esentepe Belediyesi’nin görevi sırasında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Belediye Başkanı Erdal Barut için de “Seni unutmayacağız” yazan bir pankart asıldı. Dernek yetkilileri ve Barut’u tanıyanlar açılışta yaptıkları konuşmalarda eski başkanı rahmetle andı.

Şenlikte yapılan konuşmalar
Şenlikte; Cumhurbaşkanı Derviş  Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakrıcı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz ve KKTC Karadeniz Kültür Başkanı Turan Büyükyılmaz birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473