banner564

Dijital kasayı açtı

Bir villadan 214 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan İbrahim Kurt’a 4 yıl hapislik verildi

Dijital kasayı açtı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’de geçtiğimiz Aralık ayında A.N. isimli kadına ait eve pencereden girip, kasayla birlikte 214 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çaldığı gerekçesiyle yargılanan İbrahim Kurt hakkındaki davada karar açıklandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 4 yıl hapse mahkûm edildi. Kararda hırsızlık suçlarının arttığına vurgu yapılırken, sanığın tutuklanmadan önce bir buçuk yıl ülkede kaçak çalıştığı ve bunun çalışma yaşamının daha sıkı denetlenmesi gerektirdiğini gösterdiği belirtildi. 

Çaldıklarını satıp kumar oynadı
Kararda 21-24 Aralık 2017 tarihleri arasında Çatalköy'de A.N. isimli kadına ait eve pencereden girdiği, dolap içerisinde bulunan dijital kasa ve kasa içerisinde bulunan A.N. ile ailesine ait 5 adet pasaportu, içinde 214 bin TL değerinde ziynet eşyası bulunan dijital kasayı çaldığı belirtildi. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, son yıllarda hırsızlık suçlarında artış olduğuna dikkati çekti. Sağer, sanığın çaldıklarının bir kısmını Girne’deki bazı kuyumculara sattığını ve böylelikle tespit edildiğini söyledi. Yargıç, sanığın sattığı altınların parasıyla kumar oynarken Girne’de bir casino’da tespit edildiğini ifade etti. Sanığın iş azlığı ve kumar alışkanlığı yüzünden bu suçları işlediğini kaydeden Yargıç, bunun ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Yargıç, “Sanık hayati bir ihtiyaçtan dolayı değil kumar alışkanlığını sürdürmek için suç işledi” dedi. 

Çalışma yaşamı denetlenmeli
Sanığın Mayıs 2016 tarihinde ülkeye giriş yaptıktan sonra vize süresinin bitmesine rağmen ülkeden ayrılmadığını, yakalanmadan önce bir buçuk yıl kaçak çalıştığını belirterek, çalışma yaşamının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini dile getirdi. Yargıç, sanığı yargılandığı Ev Açma”, “Kasti Hasar”, “Sirkat” ve “Mülke Tecavüz” suçlarından suçlu bulup 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. Yargıç, sanığın yakalanmadan önce ülkede bir buçuk yıl kaçak çalıştığını, ifadesinde kaçak çalıştığı yerlerini adını verdiğini ve bu yerlerle ilgili soruşturma başlatılması emri de verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474