banner564

Dilekleri kabul oldu

Turistlerin ve 106 kişilik Rum kafilenin Lefke’ye giderek Ceviz Festivali’ne katılması tüm yüzleri güldürdü

Dilekleri kabul oldu
banner598
Lefke Turizm Derneği tarafından organize edilen ve Lefke Belediyesi ile LAÜ katkılarıyla düzenlenen 6’ncı Lefke Ceviz Festivali dün sona erdi.
Festivalin ilk gününe göre ikinci gün katılım daha yoğun oldu. Bölge halkının yanı sıra yabancı turistlerin ve Güney Kıbrıs’ta yaşayan Rumların festivalin ikinci gününde Lefke’ye gelmesi hem esnafın hem de etkinliği düzenleyen komitenin yüzünü güldürdü. Festivalin ilk günü Diyalog’a, Aplıç Kapısı’nın açık olması durumunda festivale Rumların da yoğun katılım göstereceğini aktaran esnaf, ikinci gün bölgeye gelen 106 kişilik Rum kafileyi görünce, “Allah’tan başka şey dilesek olacaktı demek” diyerek yorumda bulundu. 
Unique Cyprus Travel ve Güney Kıbrıs’ta bulunan Radio Astra aracılığıyla 106 kişilik Rum kafile otobüslerle Lefke Ceviz Festivali’ne geldi. Festivalde alışveriş yapan ve düzenlenen etkinlikleri ilgiyle izleyen Rum misafirler, güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.
Festivalin ikinci ve son gününde sabah saatlerinde Caviz MacunuYarışması yapıldı. Festival kapsamında dün düzenlenmesi planlanan müzikli etkinlikler ise, Lefke’deki cenazeler nedeniyle ertelendi.

Diyalog yazdı Rumlar geldi…
Diyalog muhabirinin görüşüne başvurduğu festivalde stant açan esnaf, satışlardan ve etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.
Diyalog’un dünkü ‘Rumları da bekliyorlar’ başlıklı haberine atıfta bulunan bir esnaf, “Diyalog yazdı bugün festivale Rumlar da geldi” dedi.

Tatar çifti alışveriş yaptı
Festivalin ikinci gününde Lefke’ye gidenler arasında UBP Milletvekili Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar da vardı. Ersin Tatar, gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına festivallerin önemli görevi üstlendiğini söyledi. Tatar, festivalde hem Lefke halkı ile sohbet etme hem de alışveriş yapma imkanı bulduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473