banner564

Dışarıda rahat  durmuyorlar

Lefkoşa ve Girne’de birçok evden yaklaşık 22 bin liralık eşya çaldıkları iddiasıyla tutuklanan iki zanlı cezaevine gönderildi

Dışarıda rahat  durmuyorlar
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa ve Girne’de seri hırsızlıklar gerçekleştiren Michael Matsıkıtı ve Brian Prayer Mutakura hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zimbawe uyruklu zanlıların ülkeye öğrenci olarak geldikleri ancak 2017 yılından bu yana kayıt yenilemedikleri belirtildi. Ülkede izinsiz kalan zanlıların birçok hırsızlık suçuna karıştığı ifade edilirken, zanlılar dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, iki zanlının 2017 Aralık ayından bu yana yakın takibe alındığını Lefkoşa ve Girne’de meydana gelen birçok hırsızlık olayı ile ilgili bağlantılı olduklarını söyledi. Polis, zanlıların Dikmen’ de Lavinium sitesi, Blok:1, D:7 ve Blok: 26, D:5 adresinde tespit edilerek tutuklandıklarını, ele geçirilen elektronik ve ziynet eşyaların 21 bin 980 TL değerinde olduğunu kaydetti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, 2017 yılı içinde askıda benzer davaları olduğunu söyledi.  Zanlıların 2016-2017 yılında üniversiteye kayıt yaptırdıklarını ancak şu anda okulla bir ilişkilerinin olmadığını belirterek, ülkede muhaceret izinsiz kaldıklarına dikkati çekti. Polis, zanlıların yargılanıncaya kadar cezaevine gönderilmeleri talebinde bulundu. Mahkeme, zanlıları 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474