banner564

Diyalog yolu açıldı

Tıp-İş, kamu hastanelerinde başlattığı eylemi askıya aldı, 6 maddelik protokol imzalandı

Diyalog yolu açıldı
banner598
  Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), kamu hastanelerinde başlattığı eylemi dün itibarıyla askıya alma kararı aldığını açıkladı. Eylemi kısa süreliğine askıya alacaklarını duyuran Tıp-İş, “Eylemin durumu idarenin atacağı adımlara bağlı” değerlendirmesini yaptı. 
Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K.) muhabirine açıklamalarda bulunan Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, Sağlık Bakanlığı’nın sendikaya sunduğu taslak protokolle eylemi askıya alma kararının kitleyle görüşüldüğünü belirtti.
   Usar; Lefkoşa, Girne, Güzelyurt ve Gazimağusa’daki toplantılarda oy çokluğuyla eylemin askıya alınmasına karar verildiğini söyledi.
    Sıla Usar, Tıp-İş’in, hastanelerdeki her branşın, alet, edevat ve alt yapı eksikliklerinin Haziran 2017’ye kadar tamamlanması konusunun protokolde yer alması konusunda ısrarcı olacağını da kaydetti. Usar, protokolün henüz imzalanmadığını, eylemin, protokol imzalandıktan sonra askıya alınacağını da ekledi.

Taraflar 6 maddelik protokolü imzaladı
Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) uzlaştı. Devlet hastanelerindeki doktorların 4 gündür süren eylemi askıya alındı.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tıp-İş ile 6 maddelik protokolün imzalandığını ve bugünden itibaren hasta bakılmaya başlanacağını söyledi.
Bakan Sucuoğlu, protokolde yer alan maddeler hakkında bilgiler verdi.
Protokolde yer alan maddelerin bir tanesinin doktorların özlük haklarıyla ilgili olduğunu ifade eden Bakan Sucuoğlu, bunun şu an Meclis alt komitesinde bulunduğunu, bir diğerinin ise Döner Sermaye Yasası olduğunu aktardı. Bakan Sucuoğlu, Döner Sermaye Yasası için ise, bugün imzaladığı önerge ile konunun  Salı günü Bakanlar Kurulu’na gideceğini anlattı.
Protokolde yer alan bir diğer maddenin ise, eğitimle ilgili olduğunu aktaran Bakan Sucuoğlu, doktorların hizmet içi eğitimlere ve kongrelere katılabilmesi için katkı alabilme yönünde bir talepleri olduğunu belirtti.
Protokolde yer alan diğer bir konun ise, Tabipler Yasası olduğuna işaret eden Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu konuyla ilgili çalışmalarının da belli bir süredir devam ettiğini, bu konuda süren çalışmaları yoğunlaştırarak, yaz tatili sonrasında yasa tasarısının Meclise gönderilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473