banner564

Diyalog yolu denenecek

Akıncı’nın hükümeti kurmakla görevlendirdiği Özgürgün, bütün partilerle görüşme arzusunda olduğunu söyledi

Diyalog yolu  denenecek
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU    
Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı’dan dün sabah hükümeti kurmakla ilgili görevi alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, halka hizmet edecek, güçlü bir hükümet çıkabileceğini düşündüklerini söyledi.
Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın verdiği bu görevi en iyi şekilde değerlendirip, yerine getirmek için çalışacağını ifade etti.
 “Benim şahsi düşüncem bütün siyasi partilerle diyalog kurma noktasında” diyen Özgürgün, 
Siyasi partilere “güçlü ve doğru bir hükümet için sandıktan çıkan neticeyi okuyun” çağrısı yaptı.
Özgürgün, zorlama koalisyonların hem kısa ömürlü olacağını hem de hizmet noktasında sıkıntı yaşayacağını söyleyerek, “Bugüne kadar bırakın 4’lüyü, 2’li koalisyonlar bile çok zorlandı. Hizmet verebilecek bir koalisyon modeli oluşturulabiliyorsa onu yapacağız, deneyeceğiz” dedi.

“Çok umutlu değilim ama…”
Seçimin hemen ardından UBP’siz hükümet kurma çalışmaları başlatıldığını da söyleyen Hüseyin Özgürgün, “Bu şartlar altında görev almak zor, sonuç açısından beni çok da umutlu kılmıyor ama Sayın Akıncı’nın bana verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım” şeklinde konuştu.
Hüseyin Özgürgün, şunları da kaydetti:
“Güvenoyu alabilecek bir modelin oluşmadığını Sayın Akıncı’dan az önce dinledik. Cumhurbaşkanı sırayla görevlendirme yoluna gidiyor. Birinci parti olan UBP’ye ilk görevi tevdi ediyor. Bizim amacımız halkın sandıkta ortaya koyduğu irade neticesinde bir hükümet oluşturmak. Bunu deneyeceğiz. Ama ortada bir çalışma var ve bu çalışmada bunu denemek kolay olmayacak, bunu biliyoruz. Ülkenin hükümetsiz ya da zorlama koalisyonlarla hizmet veremeyeceğini de görüyoruz. Bunun için ben bütün gayretimle aldığım görevi UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak en doğru şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Benim niyetim ülkeyi ekonomik ve sosyal anlamda ve diğer alanlarda iyi bir yere getirecek hükümet kurmaktır, zaten daha önce de bu gayretle çalışıyorduk.”

UBP Parti Meclisi toplandı
UBP Parti Meclisinin dün akşamki toplantısının ardından basına konuşan Özgürgün, seçimlerden çıkan sonucun halkın UBP’yi yönetimde görmek istediğinin yansıması olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın UBP’nin hükümet kurabileceğine inandığı için görev verdiğini belirten Özgürgün, “Sorumluluğumuz gereği tüm partilerle görüşme kararı aldık” dedi.
Özgürgün, CTP, HP, TDP ve DP’den yapılan açıklamaların da Parti Meclisi toplantısında değerlendirildiğini kaydetti.
Sorulara karşılık, zorlama koalisyonların sıkıntılı olabileceğini kaydeden Özgürgün, sandıktan çıkan halk iradesine rağmen UBP’yi dışlayacak bir dörtlü oluşum için seçimin hemen ardından harekete geçilmesini, “aşırı zorlama ve sivil darbe” olarak gördüğünü yineledi.
Özgürgün, “Burada, halkın verdiği karara itiraz var, halkın verdiği karara saygısızlık var, halkın verdiği kararın aksine bir şeyler oluşturma girişimi var. Bu zorlamanın ilk günden yapılması doğru değil” dedi.
Özgürgün, ancak hükümet alternatifleri denendikten sonra dörtlü bir oluşuma gidilmesini anlayışla karşılayabileceğini de kaydetti.

“Dört parti anlaşırsa görevi iade ederim…”
“Dörtlü koalisyonun ülkeye hizmet verebilecek noktada olmadığını” da yineleyen Özgürgün, 
UBP’nin her ne olursa olsun hükümet kurma peşinde olmadığını, ancak ülkenin de hükümetsiz bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Özgürgün, UBP’nin sıkıntı var diye görevden kaçma düşüncesinin hiçbir zaman olmadığını ifade etti.
UBP’nin koalisyon kurabilme şansıyla ilgili olarak ise Özgürgün, dört parti başkanının koalisyon protokolü üzerinde anlaştıklarını söylemeleri halinde Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma görevini UBP’ye vermekten vazgeçmesi gerektiğini; Cumhurbaşkanı’nın dört partinin anlaştığını hissetmemesi üzerine görevi UBP’ye verdiğini kaydetti.
Özgürgün, dört partinin koalisyon için anlaştıklarını açıklamaları halinde hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı’na iade edeceğini de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474