banner564

Rum tarafına gideceklerdi

İnsan tacirleri tarafından bin 700’er Dolar karşılığında KKTC’ye getirilen ve kaderlerine terk edilen Suriye uyruklu iki mülteci polise sığındı

Rum tarafına  gideceklerdi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs, mülteci durağı olmaya devam ederken, insan tacirleri de bu durumdan yararlanıyor. 
Avrupa vaatleriyle kandırılan ve ülkeye getirildikten sonra kaderlerine terk edilen mültecilere yenileri katıldı. 
İnsan tacirleri aracılığıyla Mersin’den KKTC’ye kaçak yollarla getirilen 2 mülteci, ülkeye geldikten sonra ortada bırakıldı. 
İki mülteciyle birlikte ülkeye sokuldukları belirtilen 5 mültecinin ise insan tacirleri tarafından Güney Kıbrıs’a götürüldükleri öne sürüldü.  
Kişi başı bin 700 Dolar ödeyip ülkeye gelen ancak ortada bırakılan mülteciler önceki gün Gazimağusa polisine giderek sığındı. Başlarından geçeni polise anlatan iki mülteci soruşturma amaçlı dün mahkemeye çıkarıldı.

Ortada kalınca polise sığındılar
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Polis memuru Cansel Mimar, zanlıların 21 Ocak 2019 tarihinde, henüz tespit edilemeyen bir kişiye, kendilerini Güney Kıbrıs’a götürmesi için bin 700 dolar verdiğini ve söz konusu şahıs tarafından, Mersin Limanı’nda bir balıkçı teknesine kendileri ile birlikte 7 Suriye uyruklu mülteciyle bindirilerek, Gazimağusa bölgesine yakın bir kıyıya getirildiğini söyledi. Teknede bulunan diğer 5 mültecinin, bölgeye gelen bir araçla götürüldüğünü anlatan Mimar, mahkeme huzurundaki zanlıların ise önceki gün polise gelerek teslim olduklarını ve başlarından geçenleri anlatarak gönüllü ifade verdiklerini söyledi.

Tekne ve kayıp 5 kişi aranıyor
Soruşturmanın yeni başladığını, mültecileri getiren tekne ile kayıp olan 5 mültecinin arandığını belirten Mimar, mahkemeden süre talep etti. Mahkemede söz alan zanlılar, “Ailemizin yanına dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadet ve zanlı beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473