banner564

Doğa ile Deniz’i ölüm ayırdı

Süratli ve dikkatsiz Nijeryalı sürücünün çarptığı İpek Çiçek yönetimindeki araçta bulunan 2.5 yaşındaki ikiz kardeşlerden biri hayatını kaybetti

Doğa ile Deniz’i ölüm ayırdı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen feci trafik kazası, Çiçek ailesinin yuvasını kararttı. Kızı Ada Çiçek ve henüz 2.5 yaşında olan ikizleri Doğa ve Deniz’le birlikte seyahat eden anne İpek Kaleli Çiçek’in kullandığı araca arkadan süratle gelen ve dikkatsiz olduğu bildirilen Nijeryalı sürücünün çarpması sonucunda büyük bir felaket yaşandı.
Yaklaşık 30 metre sürüklenen ve tarla içinde yanarak kül olan aracın sürücüsü Enahoro Arausi, kazayı yara almadan atlatırken, talihsiz Çiçek ailesinin ikizlerinden Doğa yaşamını yitirdi. Önce Gazimağusa Hastanesi’ne kaldırılan anne İpek ile ikizlerden Deniz ve kızı Ada daha sonra Lefkoşa Dr.Burhan nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildi.

100 metre sonra evlerine ulaşacaklardı…
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, kazanın gerçekleştiği kavşak ile talihsiz kazada yaşamını yitiren Doğa Çiçek’in evinin arasındaki mesafe sadece 100 metreydi. Ailenin evine gelmek üzereyken feci kaza ile yüzleşmeleri kötü bir kader olarak nitelendirildi.
Polisten alınan bilgiye göre kaza saat 17.00 sıralarında, eski Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde bulunan “Berkel Mobilya” isimli işyeri önünde meydana geldi. 

Enahoro dehşet saçtı
Yönetimindeki JM 814 plakalı araç ile Gazimağusa-Lefkoşa istikametinde seyreden 39 yaşındaki sürücü İpek Kaleli Çiçek,  kavşağa geldiği esnada sinyal vererek sağ tali yola dönüşe geçti. Aynı istikamete doğru yönetimindeki MG 140 plakalı araç ile süratli ve dikkatsiz şekilde seyreden 22 yaşındaki Nijerya uyruklu sürücü Enahoro Arausi, sağa dönüşe geçen JM 814 plakalı aracı sağından geçmeye çalıştığı esnada, sağ ön kısmına çarparak 30 metre savruldu.

Hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi
Kaza sonucunda araç içerisinde yolcu olarak bulunan 2 buçuk yaşındaki Doğa Çiçek, olay yerine çağrılan ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı esnada yaşamını yitirdi. Araç sürücüsü İpek Kaleli Çiçek ile araçta yolcu olarak bulunan 8 yaşındaki Ada Çiçek ve 2 buçuk yaşındaki Deniz Çiçek yaralı vaziyette ilk olarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne İpek Kaleli Çiçek beyin kanaması şüphesi, 8 yaşındaki Ada Çicek ise çenesinde kırıklar oluştuğu için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane yetkililerinden yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Nijeryalının kullandığı araç kül oldu
Kaza sonrası, İpek Kaleli Çiçek’in aracına çarparak 30 metre savrulan Enahoro Arausi’nin yönetimindeki MG 140 plakalı araç yol kenarında bulunan elektrik direğini devirdi,  daha sonra tarla içerisinde  takla attıktan sonra 30 metre savruldu. Tarla içerisinde birden alevlendi. Bölgeye çağrılan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlarına rağmen MG 140 plakalı araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Görgü tanıkları kazanın şokunu yaşadı
Kan donduran olayın görgü tanığı olan bir aile, kendilerinin de kazadan kıl payı kurtulduğunu söyledi. Kendilerinin yolun soluna doğru araçlarını sürerek kazadan kıl payı kurtulduğunu söyleyen aile, Nijeryalının yönetimindeki aracın hızla gelerek fren bile yapmadan önündeki araca arkadan vurduğunu anlattı. Aile kaza sırasında araç içerisinde bulunan ve kazaya tanık olan çocuklarının da kazanın etkisinde olduğunu kaydetti.
Baba acıların en büyüğünü yaşadı
Kazayı haber alır almaz hastaneye koşan, Birleşmiş Milletler (BM) Basın Danışmanlığında görev yapan baba Cem Çiçek, evladını kaybetmenin acısı ile sarsıldı. Acılı babayı hastaneye gelen Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali teselli etmeye çalışırken, kaza haberini duyan aile yakınlarıda Gazimağusa Devlet Hastanesi acil servisi önüne akın etti.
 
Aynı yerde 4 ölümlü kaza…
Kazayı geçiren talihsiz aile ile dip dibe komşu olduklarını söyleyen bir vatandaş, konu yerde daha önce 4 tane ölümlü trafik kazası meydana geldiğini belirtti. Bölgeye hız kamerası konulması ve gerekli tedbirlerin alınması için gerekli yerlere başvuru yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen aynı vatandaş, “Artık yeter, kaç kişi daha ölecek” şeklinde konuştu.

Bugün defnedilecek
Kazada yaşamını yitiren minik Doğa’nın bugün Gazimağusa’da defnedileceği öğrenildi. Kazaya sebebiyet veren Nijerya uyruklu sürücü Enahoro Arausi’de tutuklanarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü binasında hücrelere yerleştirildi, Arausi bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde tutukluluk talebi ile Yargıç karşısına çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473