banner564

Doğal yapısı bozulmadı

Babası ve dayısı tarafından tecavüze uğradığını söyleyerek ülke gündemini değiştiren 17 yaşındaki kız çocuğu doktor kontrolünden temiz çıktı

Doğal yapısı bozulmadı
banner598

 Suna ERDEN

   Lapta’ya bağlı Pınarbaşı Köyü’nde iki erkek kardeşi ve babası ile yaşayan 17 yaşındaki genç kız, hem babası, hem dayısının tecavüzüne uğradığına dair şikayetçi olduktan sonra ülke gündeminde ilk sıraya yerleşti. Özellikle sosyal medya, internet siteleri ve bazı yayın organlarında yer alan iddialar sonrasında, suçlanan baba ve dayıya adeta kin ve nefret mesajları yağdırıldı.
   Babasının anal yoldan kendisine tecavüz ettiğini, dayısının cinsel tacizde bulunduğunu ve zorla oral seks yaptırdığını öne süren genç kızın ifadesi üzerine soruşturma başaltıldı. Genç kız ifadesi alındıktan sonra akşam saatlerinde doktor kontrolüne götürüldü. Yapılan kontorolde ne bugün ne de geçmişe dair bir tecavüz bulgusu olmadığı, cinsel organlarının doğal yapısının bozulmadığı belirlendi. 
   Polis, baba K.Y. ile dayı A. Y.’ı gözlatına alıp, dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarırken, genç kızın bir yıl önce de tecavüze uğradığına dair şikayetçi olduğu, daha sonra bu şikayetini geri çektiği belirtildi.

Baba ile dayısı tecavüz etti iddiası
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis, zanlılar Aladdin Yıldırım ve Kemal Yıldırım’ın “Cinsel tecavüz” suçundan tutuklandığını söyledi.
Polis, 17 yaşındaki genç kızın önceki gün Sosyal Hizmetler  Dairesi’ne şikayetçi olduğunu, akabinde polisin devreye girdiğini ifade etti. Genç kızın ifadesinde 2010-2016 yılları arasında dayısı A.Y’nin ,2016-2018 yılları arasında ise babası K.Y’nin evde tecavüze uğradığını söylediğini açıkladı. 
Polis, genç kızın ifadesinde dayısının göğüslerini elleyerek cinsel tacizde bulunduğunu, ayrıca kendisine arabada oral seks yaptırdığını öne sürdüğünü belirtti.
Babasının ise cinsel tacizine maruz kaldığını, banyo deliğinden duş aldığı sırada kendisini gözetlediğini ve 2017 yılında evde oldukları bir esnada anal yoldan kendisine tecavüz ettiğine dair ifade verdiğini söyledi.

Bulgu yok
Genç kızın iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını belirten polis, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde kontrolden geçirilen genç kızın kızlık zarının yırtılmadığını, anüsünde doğal görünüm olduğu ve yapılsal bir bozukluk bulunmadığını tespit ettiklerini açıkladı. 
Doktor kontrolünde tecavüz bulgusuna rastlanmadığını belirten polis, genç kızın 2017 yılında da Lapta Polis Karakoluna babası ve dayısı aleyhinde şikâyetçi olduğunu kaydetti. 
Müştekinin şikâyetini kısa sürede geri çektiğini ifade eden polis, zanlıların o zamanda şimdi de suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.Soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler olduğunu açıklayan polis, zanlıların birer gün tutuklu kalmalarını talep etti. 
Polisin ardından söz alan zanlıları avukatı ise genç kızın 2017 yılında da yine babası ve dayısından şikayetçi olduğunu, yine doktor kontrolüne götürüldüğünü ve o zamanda tecavüz bulgusu belirlenmediğini söyledi. 
Savunma, genç kızın kardeşlerine ve ailesine bakmaktan bıktığı için böyle bir yola başvurduğunu ifade ederek, “Geçmişte yine tecavüz şikayetinde bulundu ancak ailesine bakmak istemediği için böyle bir şey söylediğini itiraf etti”dedi. 
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların bir gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çağdaş Göçmen
Çağdaş Göçmen - 6 yıl Önce

pınarbaşi degil başpınar yalnis bilgi vermeyin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473