banner564

“Doğru yolu bulamadım”

Akıncılar’da ele geçirilen 76 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklanan, Tatlısu’daki bahçesinde de 28 gram Hintkeneviri bulunan Alper Baran Tutucu, mahkemede pişmanlığını dile getirdi

“Doğru yolu  bulamadım”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa Akıncılar’daki operasyonda ele geçirilen toplam 76 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklanan, Alper Baran Tutucu’nun Tatlısu’daki bahçesinde de 28 gram Hintkeneviri bulundu. Zanlı Tutucu dün hem Lefkoşa’da hem de Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede söz alan zanlı, “itirazım yok, bir türlü doğru yolu bulamıyorum” diyerek pişmanlığını dile getirdi.
Akıncılar bölgesinde Çağlar Barbali ile birlikte Güney Kıbrıs’tan aldıkları uyuşturucu maddeyi gizlice ülkeye sokmaya çalışırken yakalanacaklarını anlayınca Güney’e geri kaçan ancak geçtiğimiz gün Tatlısu bölgesinde yakalanan Alper Baran Tutucu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı soruşturmanın ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkeme, benzer sabıkaları olan zanlının tutuklu yargılanmasına emir verdi. Zanlı yargılanıncaya kadar 2 ay süreyle cezaevine gönderildi.

“Allah dışında kimseden korkmuyorum”
Güney’e kaçan suç ortağı zanlı Tutucu ise geçtiğimiz gün Tatlısu bölgesinde yakalanarak mahkemeye çıkarılmış ve kendisine söz hakkı veren mahkemede hakaretler yağdırmıştı. 
Hakkında bu yönde de soruşturma emri verilen zanlı dün teminat için yeniden çıkarıldığı mahkemede, “Allah dışında kimseden korkmuyorum” ifadesini kullandı.


Lefkoşa’dan sonra Mağusa’ya gitti 
Tatlısu’da tespit edilen Alper Baran Tutucu’nun evinde arama yapan Narkotik Şube ekipleri, bahçede bulunan kuru otların arasında, poşete zulalanmış halde 28 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Zanlı Alper Baran Tutucu, aleyhinde, Lefkoşa’da sürdürülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından, dün teminat maksatlı Gazimağusa’ya getirilerek, mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Başka bir operasyon kapsamında aranıyordu
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, zanlının, 3 Ağustos 2017 tarihinde, Lefkoşa’da gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonu kapsamında aranmakta olduğunu ve Narkotik Şube ekipleri tarafından, 18 Kasım 2017 tarihinde Tatlısu’da tespit edilerek tutuklandığını anımsattı. 
Zanlının 16 tane benzer sabıkasının olduğunu ve askıda olan benzeri 4 tane davasının olduğunu belirten Selvili, zanlının, teminat emri gereği yurt dışına çıkışı yasak olmasına rağmen, mahkeme emrine uymayarak yasadışı yollardan  Güney Kıbrıs’a geçerek uyuşturucu madde ithal ettiğini ifade etti. 
Selvili, ayrıca zanlının haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücut emrine de uymadığını kaydetti. Selvili, zanlının serbest kalması halinde suç işlemeye devam edeceğini iddia ederek, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Boşnak, zanlının 3 ayhı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

2 ay sonra yargılanacak
Mahkemede söz alan zanlı, “itirazım yok, bir türlü doğru yolu bulamıyorum” diyerek pişmanlığını dile getirdi. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, davaları görüşülünceye ve her ne şart altında olursa olsun 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473