banner564

Dokunulmazlık sökmedi

Ehliyetsiz öğrencinin kullandığı kiralık aracın polis tarafından rapor edilmesini önlemek isteyen Zaroğlu başarılı olamadı

Dokunulmazlık sökmedi
banner598

 Onur ULAĞ

Lefkoşa Fuar Alanı’nda dün gerçekleştirilen trafik kontrolü esnasında ehliyetsiz öğrencinin kullandığı kiralık aracın kendi adına olduğunu söyleyerek, rapor edilmesini önlemek isteyen 
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Bertan Zaroğlu, başarılı olamadı. 
Trafik kontrolünde durdurulan aracı Onur Tandoğan isimli öğrencinin kullandığı, hem KKTC ehliyeti olmadığı hem de mukavele başkasının adına olduğu için kullanma yetkisi olmadığı belirtildi. Polis, bu nedenle araca el koyarken olay yerine giden Zaroğlu, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak aracın kendi adına kiralandığını öne sürdü, haksızlık yapıldığını savundu.
Kısa sürede gündem olan olay üzerine polisten de bir açıklama yapıldı. 
Polis, açıklamasında “Söz konusu kiralık aracı kullanan şahıs, aracın kimin adına kiralandığıyla ilgili herhangi bir belge ibraz edemedi. Polis, aracı trafikten men etti. İlgili kiralık araç şirketiyle temasa geçilerek aracın kimin adına kiralandığı yönünde bilgi ve belge istendi. Araç yapılan işlemlerin ardından Zaroğlu’na teslim edildi” ifadelerine yer verdi. 

Zaroğlu sonradan olay yerine gitti
Elde edilen bilgilere göre; KKTC ehliyeti olmayan Onur Tandoğan isimli öğrenci, kiralık araç ile seyrederken Lefkoşa Mezarlığı yanında trafik kontrolü yapan polis ekiplerine yakalandı. Polis, yaptığı kontrolde Tandoğan’ın KKTC ehliyeti olmadığını, ayrıca araç kiralama mukavelesinde adının olmadığını belirledi. Sigorta kapsamaksızın, ehliyetsiz araç kullanma suçlarından dolayı polis, kiralık araca el koydu. 
Bunun üzerine Tandoğan, durumu Zaroğlu’na bildirdi. Olay yerine giden Zaroğlu, kiralık aracın kendi adına kiralandığını söyledi ve polis tarafından alınmasına engel olmaya çalıştı. 
Yaşanan bu olay kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Zaroğlu, olay yerinden görüntüler paylaşarak kendisine haksızlık yapıldığını savundu. 
Sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yapan Zaroğlu, yayında şu ifadelere yer verdi:
“Polis, şube amirliğinin bize tam emri var diyor. Bu nedenle anahtarımı vermediğini söylüyor. Ben bir milletvekiliyim, dokunulmazlığım var. Polis, aracımı gasp etmiş durumda. Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na telefon ettim, toplantıda olduğu için kendisine ulaşamadım. Manavoğlu’ndan bunun hesabının sorulmasını istiyorum. Karakola gidip davacı olacağım.”

Polisten açıklama: Aracı süren o değildi
Polis, gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra Zaroğlu’na aracı iade ederken, Alcars İmport Export Limited’in üzerine kayıtlı olan kiralık aracın 2 yıldır seyrüseferi ve 1 yıldır da muayenesi yapılmadığı öne sürüldü. Bu arada basına yansıyan olay üzerine polisten de bir açıklama geldi.
Polis Basın Subaylığı, yaptığı açıklamada, aracı olay anında Zaroğlu’nun kullanmadığını, aracı kullanan şahsın, aracın kimin adına kiralandığına dair polise herhangi bir belge ibraz edemediğinden dolayı trafikten men edildiğini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473