banner564

Dosya savcılıkta

Gazimağusa Hastanesi’nde yıllardan beri makbuz kesilmeden tahsil edilen röntgen paralarının çalındığına ilişkin iddialar polis tarafından araştırıldı

Dosya savcılıkta
banner598

Raif DOĞRU

   Gazimağusa Hastanesi’nde yıllardan beri makbuz kesilmeden tahsil edilen paraların önemli bir kısmının devletin kasasına değil, ilgili tahsilat memurunun cebine aktarıldığı iddiaları poılis tarafından araştırılarak sonuçlandırıldı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; çok sayıda vatandaşın ifadesine başvuran polisin hazırladığı dosya Sağlık ve Maliye bakanlıklarına da gönderildi. Savcılığın suç unsuru tespit etmesi durumunda konunun yargıya aktarılacağı haber verildi.
   Diyalog muhabirinin sorusunu yanıtlayan Sağlık Bakanı Dr.Faiz Sucuoğlu, röntgen paralarının tahsilatında yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddiaların polis tarafından araştırıldığını ve ilgili dosyanın Savcılığa gönderildiğini doğruladı. Sucuoğlu, tahsilat memuru S.Ç.’nin soruşturmanın ilk gününden itibaren görevden alındığını belirtirken, işin mali boyutu hakkında kesin birşey söyleyemeyeceğini belirtti.
   Sucuoğlu “Dosya savcılığa intikal ettiği için oradan çıkacak sonuç beklenecektir. Bu aşamada daha fazla birşey söyleyemem”dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474