banner564

Rapor hazır

Emine Dizdarlı, Cumhurbaşkanı’nın, YÖDAK Başkanı’nı, Yükseköğretim Yasası’na aykırı davranışlarda bulunduğu sonucuna ulaşırsa, görevden alabileceğini açıkladı

Rapor hazır
banner598
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Cumhurbaşkanı’nın, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı’nı, Yükseköğretim Yasası’na aykırı davranışlarda bulunduğu sonucuna ulaşırsa, görevden alabileceğini açıkladı.
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Dairesi, YÖDAK üyeleri Prof. Dr. Hasan Kömürcügil, Prof. Dr. Olgun Çiçek, Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ve Prof. Dr. Ahmet Pehlivan’ın, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş aleyhine yaptıkları başvuruyu araştırarak rapor hazırladı.
Söz konusu 4 akademisyen, Ombudsman’ın araştırma yapması taleplerini ilettikleri başvurularında YÖDAK’ın yasasına uygun görev yapmasının önemini vurgulayarak Gökçekuş’un “son bir kaç seneden beri Kurumu, Kurum Üyelerini ve personeli iyi yönetmediği, baskı altında tuttuğu, kendi başına kararlar aldığı, tarafsız davranmadığı ve/veya yanlı davrandığı, Kurulu bilgilendirmediği, Yönetim Kurulu kararlarını uygulamadığı, Yönetim Kurulu toplantılarında alınan kararları değiştirdiği, bu hususlar Gökçekuş’a yazılı ve sözlü olarak bildirildiği halde herhangi bir gelişme ve iyileşme olmadığı, durumun daha da karmaşık bir hal aldığı, bunun neticesinde Kurumun görevlerini yapamaz hale geldiği” görüşünü belirtti. Başvuruda Ombudsman’dan bu konuda soruşturma talep edildi.

İki dosya halinde sunuldu
Ombudsman Emine Dizdarlı imzasıyla yayımlanan raporda, Cumhurbaşkanlığı’nın da kamuoyunda tartışma konusu olan bu iddiaları YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un bilgisine getirdiği, Gökçekuş’un cevaplarını Cumhurbaşkanlığı’na iletmesini talep ettiği; bunun neticesinde Cumhurbaşkanlığı’nın YÖDAK Yönetim Kurulu’nun ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın iddialarını ve YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un izahatlarını veya iddialarla alakalı yanıtlarını iki dosya halinde daireye sunduğu bildirildi. 
YÖDAK Başkanı Gökçekuş’un da yanıtlarını, izahatlarını ve birçok belgeyi Ombdusman’a sunduğu belirtilen raporda, YÖDAK yasasıyla ilgili irdelemeler yapılarak kurumun yapısına, görevlerine ve çalışma esaslarına değinildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473