banner564

DP’den vatandaşlık açılımı

Denktaş, KKTC’de doğan veya küçük yaşta ülkeye gelen her çocuğa 11 yaşına bastında Beyaz Kimlik verilmesini önerdi

DP’den vatandaşlık açılımı
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, katıldığı bir televizyon programında vatandaşlık konusuna değindi.
Denktaş, önerilerinin, 11 yaşına gelen, KKTC’de doğan veya bebek yaşta gelen her çocuğa KKTC vatandaşlığı, anne-babasında da beyaz kimlik verilmesi olduğunu belirterek, bunun vatandaşlık konusundaki en doğru yaklaşım olacağını belirtti.
Denktaş, yasa geçtikten sonra ülkeye gelecek olanların daha kısıtlı bir noktaya taşınabileceğini ancak şu anda KKTC’de yaşayanlara yapılacak haksızlığın insan haklarına da aykırı olduğunu söyledi.
Serdar Denktaş, 25-30 yıldır KKTC’de yaşayan, evlatlarını burada dünyaya getirmiş veya KKTC’de doğmuş, bebek yaşta buraya gelmiş, Kıbrıs kültürüyle büyümüş, eğitimini almış gençlere de sahip çıkmanın kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
Denktaş, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 26 bin 500 Türkiye vatandaşına KKTC vatandaşlığı verilmesi isteğiyle ilgili olarak, haberlerden okunduğunda sanki hiç hakkı olmayan, adaya yeni gelecek 26 bin 500 kişinin vatandaş yapılması isteniyormuş gibi bir sonuç göründüğünü, aslında olayın öyle olmadığını söyledi. Denktaş, bu konunun ülkenin var olan bir gerçeği ve sorunu olduğu, ivedilikte de bu sorunun artık aşılması gerektiğini kaydetti. 

2013’ten beri vatandaşlık verilmiyor…
2013 yılından itibaren vatandaşlık verme işlemlerinin durdurulduğunu hatırlatarak bahsi geçen rakamın da bu kişilerden oluştuğunu dile getiren Denktaş; “Burada yıllardan beridir yaşayan, bir kısmı sağlık ve polis yoklamasından tutun, tüm vatandaşlık işlemlerini tamamlamış yalnızca kararı bekleyen vatandaşlığı yapılmayan sayıdır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474