banner564

Düğüne gittiler zehirlendiler

Beyarmudu’nda, misafirlere ikram edilen dönerler, 78 kişiyi hastanelik etti

Düğüne gittiler zehirlendiler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Beyarmudu köyünde önceki gün akşam gerçekleşen evlenme törenine katılan  vatandaşların gecesi kabusa döndü. Düğün de yedikleri dönerden zehirlenenler Akdoğan Sağlık Ocağı ve Gazimağusa Devlet Hastanesine akın etti.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Gazimağusa Devlet Hastanesine sabah saatlerinde 5 kişi başvurdu bu sayı akşam 78’i buldu.
Zehirlenen vatandaşlardan Tolga Arslanoğlu, Rabia Sager, Hasan Elçin, Hasan Günses ve Behiç Zaimoğlu sabah saatlerinde Gazimağusa Devlet Hastanesi acil servisine gelerek müşahede altına alındı. Düğündeki dönerden zeghrlenen diğer vatandaşların ise Akdoğan Sağlık Ocağı, Gazimağusa ve Güney Kıbrıs’taki bazı hastanelere gittiği belirtildi.  
Zehirlenen vatandaşlardan Behiç Zaimoğlu’nun babası Taner Zaimoğlu, oğlunun dün aksam düğünde döner yedikten sonra zehirlendiğini söylerken, birçok kişinin Güney Kıbrıs ve Gazimağusa’daki özel hastahanelere başvurduğunu ifade etti.  

Sıhhiye müfettişleri inceleme yaptı
Öte yandan olay ile ilgili Hastaneye gelen sıhhiye müfettişleri kısa bir süre inceleme yaptıktan sonra hastaneden ayrıldılar.

Akdoğan Sağlık Ocağı doldu taştı
Akşam saatlerinde düğünde yedikleri döner yüzünden zehirlenenlerin sayısı arttı. Akdoğan Sağlık Ocağına takviye olarak 2 hemşire ile bir doktorun gönderildiği öğrenilirken zehirlenenlerin sayısının 18’ e yükseldiği bildirildi. 

Döner için inek aldı ama...
Düğünde zehirlenenlerden bazılarının aile yakınları Diyalog’a konuşarak ilginç iddialarda bulundu. İddialara göre, düğün sahibinin bir ineği davetlilere dağıtmak üzere döner yapması için isminin Hasan olduğu iddia edilen Türkmenköy’lü bir kasaba verdi. Bu  kasabın döner yaparken kestiği ineğin etine eski malzemeleri katarak döner yaptığı iddia edildi.   
Yetkililerden alınan bilgiye göre, dün gün içerisinde farklı hastanelere gıda zehirlenmesi şikayetiyle başvuranlara gerekli tetkikler yapılarak müşahede altına alındı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sarp
Sarp - 3 yıl Önce

Ne güzel sade ve yalın bir yazı olmuş. Teşekkür.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473