banner564

Dünya bizi izliyor

Türkiye ve KKTC’nin siyasetine yön verecek 2 seçim yarın yapılıyor

Dünya bizi izliyor
banner598
Raif DOĞRU
   Türkiye 7 Haziran seçimlerinin ardından yarın erken genel seçime gidiyor. Yaklaşık 52 milyon seçmen, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan bu seçimde oy kullanacak ve 550 yeni üyeyi belirleyecek.
   Seçim öncesinde yapılan tahminlere göre; herhangi bir partinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde salt çoğunluğu sağlaması olanaksız görülüyor. İlk sırada AK Parti’nin, ikinc sırada ise CHP’nin yer aldığı seçim anketlerinin doğru çıkması halinde, Türkiye’yi yeni dönemde en az 2 partiden oluşacak bir koalisyon hükümetinin yönetmesi bekleniyor.
   Kuzey Kıbrıs’ta ise iktidarın küçük ortağı Ulusal Birlik Partisi’nin olağan kongresi bugün başlıyor. Ancak  genel başkanlık seçimi yarın yapılacak. Genel Başkanlık seçiminde 6 tanesi milletvekili olmak üzere 7 adayın yarışacağına dikkat çeken siyasi çevreler “Hüseyin Özgürgün’ün yerine bir başkası gelirse, koalisyon hükümetinin de sonu gelir” değerlendirmesinde bulunuyor.
   UBP’nin yarınki kongresinde yaklaşık 9 bin üyenin oy kullanması beklenirken, oy kullanma işleminin saat 22.00’ye kadar süreceği belirtiliyor. Parti yetkilileri, bu durumda oy sayımının sabaha kadar süreceğini ve sonuçların Pazartesi günü açıklanabileceğini tahmin ediyor.

Erdoğan çağrı yaptı
   Türkiye’de seçim kampanyasının sona ermesine saatler kala dün ATV ve A haber ortak canlı yayınına katılarak, Türkiye’nin yarın çok önemli bir seçim yaşanacağını söyledi. Erdoğan  şöyle dedi:
    7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananlar ortada. Özellikle koalisyonun gerçekleşememesi ve gerçekleşmediği halde daha sonra da çok farklı bir şekilde konuşulanların dışa vurulması bunlar tabii hoş şeyler değildi. Temenni ederim ki bu seçimde böyle bir tablo değil artık millet iradesinin hakikaten istikrar ve güveni zedelemeyecek bir netice ortaya koymasıyla artık bu tür arayışların içine de girilmez."

Davutoğlu Konya’da konuştu
   AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye'nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye'nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli" dedi.

Kılıçdaroğlu İzmir’de 
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, İzmir mitinginde yaptığı konuşmada Türkiye'yi çıkarlarını savunacak, yönetecek tek partinin CHP olduğunu savunarak "Bir parti ülkeyi buraya getirdi. Ateş, kan, gözyaşı, terör, her şey var. İkinci bir partimiz daha var. Allah selamet versin o da her şeye 'hayır' diyor. Üçüncü partimiz var, o henüz Türkiye partisi haline gelemedi" dedi.
   HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz HDP olarak oylarımızı artırdığımızı ve artıracağımızı düşünüyoruz. Bir önceki dönemden daha güçlü bir şekilde, daha çok sayıda milletvekiliyle parlamentoda olacağımızı düşünüyoruz" diyerek, umutlu konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473