banner564

Dürüstçe itiraf etti

40 Euro karşılığında satın aldığı 4 paket uyuşturucu ile yakalanan Alper Baran Tutucu “İçmediğim zaman çılgına dönüyorum” dedi

Dürüstçe itiraf etti
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da önceki gün gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tasarrufunda satışa hazır 4 ayrı paketten oluşan yaklaşık 4 gram hintkeneviri bulunan zanlı Alper Baran Tutucu ve aynı araçta yolculuk eden C.C ve Umut Şahin tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis, Lefkoşa’da, 16 Eylül 2016 tarihinde saat 18.00 sıralarında İstiklal Sokak üzerinde yapılan kontrolde, araç ile olay yerine gelen zanlıların polisleri görmeleri üzerine kaçmaya çalıştıklarını aktardı.

Tutucu’nun şortunun cebinden çıktı
Olayın ardından zanlıların polis tarafından tespit edilerek makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi. Polis tutuklanan zanlılardan Alper Baran Tutucu’nun giymekte olduğu şortun cebinde 4 ayrı paket olarak satışa hazır vaziyette yaklaşık 4 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında zanlı Alper Baran Tutucu’nun gönüllü ifade verdiğini belirten polis, zanlının konu maddeyi kimliği tespit edilemeyen bir şahıstan 5 paket olarak 40 Euro karşılığında aldığı itirafında bulunduğunu ifade etti.

Paketin birini Umut ile içmişler… 
Bayram zanlı Tutucu’nun almış olduğu 5 paketten birini zanlı Umut Şahin ile içtiklerinin tespit edildiğini belirterek diğer zanlı C.C’nin ise olayla bağlantısı olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini emarelerin laboratuvara gönderilerek analiz edileceğini ayrıca meseleye bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişinin daha arandığını belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“İçmezsem çılgına dönerim…”
Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Alper Baran Tutucu, içici olduğunu içmezse çılgına döndüğünü ve daha tehlikeli şeyler yapa bileceğini belirtti. Zanlı, serbest  kaldıktan sonrada içeceğini çünkü bağımlı olduğunu söyledi. 

“Adalete güvenim kalmadı…”
Zanlı ayrıca fırsat bulursa yurtdışına kaçmak istediğini bu ülkede adalete güveni kalmadığını satıcı değil içici olduğunu ve tutuklanmasının yanlış olduğunu savundu. Son olarak zanlı Tutucu, C.C’nin ve Umut’un uyuşturucu ile bir ilişkisi olmadığını malın kendisinin olduğu belirtti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün daha poliste tutuklu kalmalarına ayrıca doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474