banner564

“Düşen telefonu aldık ve geldik”

Yiğitler Burcu’ndaki surlardan tırmanarak kuzeye geçmeye çalışan iki kafadar askere yakalanınca kendilerini savundu

“Düşen telefonu  aldık ve geldik”
banner598
Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’daki Yiğitler Burcu bölgesindeki askeriyede görev yapan askerler, devriye gezerken kaçak yollardan Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçmek isteyen iki kişiyi yakaladı.
Nöbetçi askerler tarafından yakalan zanlılar Mehmet Ceylan ve Emin Sevingen tutuklanarak dün Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili bulguları aktaran polis memuru Umut Kulle, zanlılar Mehmet Ceylan ve Emin Sevingen’in 3 Mart tarihinde saat 22.50 sıralarında Lefkoşa’da 1. Derece Askeri Yasak bölge olan Yiğitler Burcu bölgesinden ülkemize giriş yapmak isterken nöbetçi askerler tarafında tespit edildiklerini ve polise iade edildiklerini söyledi. Polis zanlıların mesele ile ilgili olarak bir beyanda bulunmadığını ve gönüllü ifadede vermediklerini belirterek aleyhlerine yürütülen soruşturmanın devam ettiğini bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Mehmet Ceylan askeri bölgeyi ihlal etmediklerini arkadaşının telefonunun surlardan aşağı düştüğünden ötürü onu almak için indiklerini ve geri çıktıkları sırada askerler tarafından tutuklandıklarını söyledi.
Huzurunda verilen şahadeti ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474