banner564

Duygu dolu anlar yaşandı

Hakkarili 7 Kıbrıs Gazisi, 40 yıl aradan sonra Kıbrıs’a geldi, şehit olan silah arkadaşlarının mezarı başında dua etti

Duygu dolu anlar yaşandı
banner598
Kıbrıs Barış Harekatına katılan Hakkarili 7 Kıbrıs gazisi, 40 yıl aradan sonra görme fırsatı buldukları Kıbrıs'ta, şehit olan silah arkadaşlarının mezarı başında dua etti.
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, SODES kapsamında organize edilen proje ile 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılan 7 gazi 40 yıl aradan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gönderildi.
Proje kapsamında yeniden Kıbrıs'ı görme fırsatı bulan gaziler, ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşadı. Harekatta er olarak görev yapan Mıhdi Kutlu, 40 yıl önce Karaoğlanoğlu Şehitliğine elleri ile defnettiği hemşehrisi ve silah arkadaşı Cafer Bor'u mezarı başında ziyaret ederken gözyaşlarını tutamadı.
Gaziler, Boğaz Şehitliği ziyaretinde ise Hakkarili hemşehrileri olan piyade çavuş Mehmet Ceylan'ın mezarı başında dua etti.
Şehit mezarlarına karanfil bırakan Hakkarili gaziler, daha sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş'la görüştü.
Ayrıca KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini de ziyaret eden gaziler, kendilerine 40 yıl sonra Kıbrıs'ı görme ve şehitliği gezme fırsatı sunan Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal'a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473