banner564

Duygusal bağ arttı

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindeki heyet KKTC’de üst düzey temaslarda bulundu

Duygusal bağ arttı
banner598

 Çeşitli temaslar yapmak için ülkede bulunan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Lefkoşa Dostluk Derneği Başkanı Ali Kansu ve beraberindekiler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Mersin Yenişehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Abdullah Özyiğit’i tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi. 
Özyiğit ve beraberindeki heyet dün ayrıca, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti.

Özyiğit: Bir millet, iki devlet
Ziyaretlerde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit KKTC ile duygusal bağlarının artarak devam ettiğini söyleyerek, 1571 ve 1975’ten sonra Anadolu’dan adaya göç ederek, Kıbrıs’ı vatan tutan KKTC Vatandaşları ile gönül bağı kurmaya özen göstereceklerini söyledi. Özyiğit, 1975’ten sonra birçok Yenişehirlinin KKTC’ye göç ettiğini söyleyerek, “Bir millet, iki devlet olduğumuzun en güzel örneği budur” dedi.


İskele ile kardeş şehir olacaklar
İskele Belediyesi; İstanbul Büyükçekmece, Beykoz ve Pendik, Ankara Mamak, Kütahya, Samsun, Antalya Finike ve Trabzon Ortahisar’ın ardından Mersin Yenişehir Belediyesi’yle de kardeş şehir olacak.
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit beraberindeki heyet İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Özyiğit, İskele ile kardeş şehir olmak için gerekli prosedürlerin tamamlanması için düğmeye bastıklarını söyledi. 
“Şahane bir sahile sahip olan İskele’yi çok beğendiklerini” ifade eden Özyiğit, Sadıkoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi. 
Hasan Sadıkoğlu da, İskele’yi tanıttığı misafirlerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. “Biz yarım ekmeğimizi bile paylaşmayı bilen bir toplumuz” sözünü hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, kardeşliğin de bu açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 
İki başkan da görüşmenin ardından birbirlerine hediye takdiminde bulundular. Öte yandan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindekilere Kıbrıs’a özgü Ceviz Macunu ikram edildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473