banner564

KKTC’ye iade edilmeli

Gökhan Naim’in öldürülmesi ve soygun olayının zanlısı Azmad Ali Virk; 3 milyonun güneye kaçan Masood’da olduğunu itiraf ett

KKTC’ye iade edilmeli
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 13 Mart akşamı silahlı saldırıda öldürülen ve 3 milyon TL’ye yakın parası çalınan Gesfi Döviz sahibi Gökhan Naim’in katil zanlısı Azmad Ali Virk hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Olaydan sonra kaçtığı Güney Kıbrıs’tan 9 Ağustos tarihinde iade edilen zanlı, polisteki sorgusunda her şeyi anlattı.
Zanlı Virk, Tanveer Ahmad ve Ali Hassan’la birlikte pusu kurup Naim’i beklediklerini, eve gelince ateş edip öldürdüklerini itiraf etti.
Zanlı Virk, Naim’den çaldıkları 112 bin Sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL’yi ise olayı organize ettiği belirtilen Zayid Masood’a verip, Rum tarafına kaçtıklarını anlattı.
İfadesinde cinayet ve soygunu kabul eden zanlı dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 

Suçunu itiraf etti
Cinayet soruşturmasını yürüten Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, Lefkoşa’da 13 Mart 2019 tarihinde saat 17.50 sıralarında Ortaköy’de Şehit Sami Küpeli Sokak adresinde meydana gelen olayda Tanveer Ahmad, Ali Hassan ve Amid Ali Virk, işyerini kapatıp evine dönen Gökhan Naim’e araçtan iner inmez silahlı saldırı düzenlediğini hatırlattı.
İneci, olayda ağır yaralanan Naim’in yaşamını yitirdiğini ve zanlıların 112 bin Sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL’yi çalıp araçla olay yerinden kaçtığını anımsattı.
Polis, zanlının olayın ardından kaçmış olduğu Güney Kıbrıs’ta yakalanıp 9 Ağustos tarihinde iade edildiğini söyledi. 
Zanlının aynı gün mahkemeye çıkarılarak hakkında tutuklama emri alındığını belirten polis, bu süre içerisinde zanlının ifade verip suçunu kabul ettiğini ve olayı nasıl planladıklarını anlattığını söyledi.

Tek tek anlattı
Polis, zanlı Azmad Ali Virk’in, aranan Ali Hassan ve Tanveer Ahmad ile planlı bir şekilde Gesfi Döviz Bürosu’nun sahibi Gökhan Naim’i evinin önünde beklediklerini anlattığını açıkladı.  
Polis, Azmad Ali’nin Zayid Masood’dan temin ettiği tabancayı, Naim’e doğrultup, ateş ederek öldürüp, para dolu çantayı alıp kaçtıklarını itiraf ettiğini söyledi.
Polis, zanlı Virk ile suç ortaklarının parayı Ercan Havalimanı yakınında bekleyen Zayid Masood’a verip, Rum tarafına kaçtıklarını söylediğini aktardı.
Polis, zanlının parmak izi ile emare olan olayda kullanılan tabancadan alınan parmak izinin uyuştuğunu söyledi. 
Polis, zanlının işlediği suçun müebbet hapis öngördüğüne ve yeniden kaçma ihtimali olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın çok ciddi olduğunu ve suçun müebbet hapis öngördüğünü belirterek, bir ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473