banner564

Düzenlenen etkinlikte bol bol fotoğraf çektiler

Vakıflar’ın düzenlediği etkinlikte yerli vatandaşlar kadar yabancı turistler de ebru, hat tezhip ve çini çalışmalarını ilgiyle izledi

Düzenlenen etkinlikte bol bol fotoğraf çektiler
banner598
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, ataların miras bıraktığı güzel vakıf düşüncelerini sahiplenerek vakıf mallarını amaçlarına uygun olarak toplumun faydasına kullanmak için çalıştıklarını söyledi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Vakıfları’nın kuruluşunun 444. ve Evkaf’ın Kıbrıs Türk halkına devrinin 59. yıldönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığı kaydedildi.
Açıklamada, dün başlayan faaliyetlerin 17 Nisan’a kadar devam edeceği belirtildi.
Etkinlikler kapsamında, Lefkoşa’da Bedesten, Gazimağusa’da Lala Mustafa Camii, Girne’de Belediye ve Güzelyurt’ta Kaplı Çarşı yanında 10.00-17.00 saatleri arasında, tarihteki ilginç vakıflarla ilgili sokak sergisi düzenlendi, hat tezhip, çini ve ebru sanatı gösterileri sunuldu, ayrıca halka ücretsiz lokma dağıtımı yapıldı.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Bedesten’deki kutlama etkinliklerine katılarak, vatandaşlarla sohbet etti, ebru yaptı.
Benter, kutlama etkinliklerine katılmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden gelen ebru sanatçıların çalışmalarını izledi.
Yerli vatandaşlar kadar yabancı turistler de ebru, hat tezhip ve çini çalışmalarını ilgiyle izledi, bol bol fotoğraf çekti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474