banner564

Taksi plakalı aracı hurdacıya satmak için çaldılar

Haluk Kasap ile Öner Yalçın isimli iki kafadar, Köşklüçiftlik’ten, hurdacıya satmak için çaldıkları ticari taksinin bagajını açtıklarında gözlerine inanamadılar

Taksi plakalı aracı hurdacıya satmak için çaldılar
banner598
Hazine buldular!

Çiğdem AYDIN
Pakistan uyruklu Syed İftikhar Shah’a ait taksi araç, Lefkoşa Köşklüçiftlik bölgesinde boş bir arazide park halinde dururken içindekilerle birlikte çalındı. Şikâyet üzerine soruşturma başlatan polis, Haluk Kasap ve Öner Yalçın’ı gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. İki zanlının geçmişte çek sahtekârlığı da yaptıkları belirlenirken, çalınan aracın bagajından altından, paraya, eşyadan dövize kadar birçok şey bulunduğu açıklandı. Taksi aracı çalınan Shah’ın ise uzun süredir hasta olduğu için aracının evinin yakınındaki boş araziye park ettiği ve uzun süredir kullanmadığı öğrenildi. Duruşmada aktarılan bilgilere göre, zanlılar 11 Nisan tarihinde Syed İftikhar Shah’a ait TCJ 002 plakalı Mercedes marka aracı Cumartesi öğleden sonra  çekiciyle Haspolat'ta hurdalığa taşıdı. Zanlı Kasap götürdükleri aracın bagajının kilidini kırdı. Zanlılar bagajda bulunan ne varsa çaldı. Şikâyet üzerine soruşturma başlatan polis, zanlıları önceki gün tespit ederek gözaltına aldı. 

Bagajda yok yok
Bagajın içerisinde üç plaka, akü, yangın tüpü, katlanır sehpa, 2 taksi ışığı, içerisinde 10 bin İtalyan Riyali ve 100 Rus Ruble’si bulunan cüzdan, KKTC ve Pakistan pasaportları, katlanır oturak, 2 adet sarı renk Taxi ışığı, Mcfin marka içerisinde antifriz bulunan sarı renk bidon, 1 adet siyah renk şemsiye, içerisinde muhtelif eşyalar bulunan beyaz renk kova, 1 adet siyah renk Vital marka el çantası, Kenwood marka oto teyp ön parçası, 1 adet kahverengi renk cüzdan, kahverengi cüzdan içerisindeki 10 bin  İran Riyali, 100 Rus parası, iki adet 50 Ruple Pakistan Parası, iki adet 5 Ruple Pakistan parası, Kenwood oto teybine ait uzaktan kumanda, 1 adet kalın altın bileklik, 1 adet ince altın bileklik, 1 adet sonsuzluk işaretli taşlı altın yüzük, 3 adet çeyrek altın, 21 Euro, 2 dolar, 20 lira, tedavülden kalkmış 5 bin Türk Lirası, tedavülden kalkmış 5 cent Kıbrıs madeni parası, 1 adet Kalp desenli altın yüzük, 1 adet üzerinde bir büyük ve bir de küçük taşlı kalp olan ince altın olduğu açıklandı.
Polis tespit edilerek gözaltına alınan zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını, zanlı Öner Yalçın’ın 2014 yılı içerisinde Lefkoşa Sanayi Bölgesinde plakası bir araç içerisinden Asbank Terminal Şubesine ait iki boş çek yapraklarını çaldığını söyledi. Polis, zanlı Yalçın’ın 2015 Nisan ayı içerisinde zanlı Haluk Kasap’ın boş çek yaprakları üzerini kalem ile doldurup sahtelemesini sağladığını belirtti. Polis, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanmadığını, zanlıların geçmiş zamanda meydana gelen benzer suçlarla ilgisi olduğundan şüphelenildiğini belirterek 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474