banner564

Eczacılık öğrencileri eylem yaptı

Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi adı altında örgütlenen bir grup eczacılık öğrencisi, eczaneler arası mesafeyi düzenleyen tüzüğe karşı eylem yaptı.

Eczacılık öğrencileri eylem yaptı
banner598
Beyaz önlük giyen eylemciler, önce Sağlık Bakanlığı, daha sonra Başbakanlık önünde eylem gerçekleştirdi. “Gençler burada, Ahmet Gülle nerede?”, “Birlik Mücadele Dayanışma”, “Bizler göç etmek istemiyoruz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan eylemciler “#yasabizeyasamsize”, “Çamurlu ellerimiz gururumuzdur”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Çözüm kime göç göründü, yine gençlere” yazılı pankart taşıdı.

Gülle: Yığılma önlenecek
Görüşmenin ardından basına bilgi veren Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, belirli bölümlerde oluşan yığılmayı önlemek için eğitim sisteminde çeşitli düzenlemelere gidilmesi gerektiğine işaret etti.
Bu düzenlemeleri sağlamak için daha önce YÖDAK’la çeşitli görüşmeler yaptıklarını ancak sonuç elde edemediklerini anlatan Gülle, ilgili tüzüğün bundan sonra bu konuyla ilgili düzenlemeler yapılacağının göstergesi olduğunu ve gerçek düzenlemelerin yasayla yapılacağını belirtti.
Gülle, konuyla ilgili çalışmaların bir hafta içinde tamamlanacağını dile getirerek, bu konuda eylemcilere de bilgi verdiğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 06:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474