banner564

“Egemenlik önemli”

Serdar Denktaş, babasının gözüyle müzakere sürecini değerlendirdi

 “Egemenlik önemli”
banner598
Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ın oğlu, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Denktaş Gözüyle Müzakere Süreci”ni değerlendirdi.
DP-UG’den yapılan açıklamaya göre Serdar Denktaş açıklamasında, mevcut süreçte Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş var olsaydı bu süreci nasıl görürdü, nasıl değerlendirirdi; bugün yapılan bir takım şeyleri yapar mıydı yapmaz mıydı, farklı mı yaklaşırdı konularına değindi.
Serdar Denktaş; mevcut süreçte müzakere masasında eşit egemenlik, siyasi eşitlik, garantiler, mülkiyet, toprak, birincil hukuk ve özel bölgeler konularına önem veren yaklaşım yerine, “Bizden talep edilen her şey kabul edilemeyecek noktada bile olsa karşılığında ne önerebiliriz acaba da bir ara yol bulalım ve bir an önce çözüme ulaşalım” yaklaşımının sergilendiğini savundu ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın bu konulardaki hassasiyetini dile getirdi:
Serdar Denktaş, “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş var olsaydı bu konularda çok kararlı bir tavır koyar, konuşturtmazdı bile. Çözüme ihtiyacımız var, çözüme mahkumuz zihniyetiyle masada oturduğumuz müddetçe ve Denktaş’ın ‘ben hakkımı talep ediyorum, hakkımı verin çözüme ulaşalım’ yaklaşımıyla değiştirmezsek mentalitemizi işimiz gerçekten zordur” dedi.İleride sorunsuz bir yaşam oluşturmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ortadan kalkacaksa ayni şekil ve yöntemle “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin de ortadan kalkması gerektiğini söyleyen Denktaş, “Çözüme varmak kolay. Çözümü yaşatmaktır zor olan. Bunun gereklerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş var olsaydı, ileride sorunsuz bir yaşam oluşturmak için egemenliğimizin simgesi Devletimizi çözümün bir parçası haline getirerek masada yer alırdı” şeklinde konuştu.

“KKTC’ye sahip çıkılmalı”
Mevcut süreçte Denktaş var olsaydı bu süreci nasıl görürdü, nasıl değerlendirirdi; bugün yapılan bir takım şeyleri yapar mıydı yapmaz mıydı farklı mı yaklaşırdı konularına değinen Serdar Denktaş, içinde bulunulan ortamda Türkiye ile ilişkilerin son derece dağınık olduğunu ve Türkiye ile ilişkiler açısından en zafiyet yaşanan dönemden geçildiğini kaydederek, “Denktaş hayatta olsaydı ilişkilerin asla bu noktaya gelmesine izin vermez, mutlaka müdahale eder, her iki tarafla konuşur, her iki tarafı aklıselime davet eder ve böylesi bir ortamın bizi zafiyete uğratmasına asla izin vermezdi” dedi.

“Köklü ilişkiler zafiyete uğruyor”
Anadolu insanı ve Kıbrıs Türkü arasındaki köklü ilişkinin toplum mühendisliğiyle zafiyete uğratıldığını, Anadolu insanının Kıbrıs konusundaki hassasiyetinin kaybedilmesiyle karşı karşıya kalındığını öne süren Denktaş, şöyle dedi: 

“Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyeti yıllarca en büyük gücümüz olmuştur. O güç zayıflamaktadır. O gücü yeniden elde etmemiz gerekir. Denktaş hayatta olsa bizden bunu isterdi. Çünkü masadaki gücümüz. Rum dünyayı arkasına alırken, bizim de o Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyetiydi. Bunu kaybedersek her şeyi kaybedeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473