banner564

Eide mutlu

Akıncı ile Anastasiadis müzakerelerin 15 Mayıs’ta başlaması konusunda uzlaştı

Eide mutlu
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında Ledra Palas’ta yapılan yemekli toplantı dün gece gerçekleşti.
BM Özel Danışman Espen Barth Eide gözetiminde iki tarafın müzakerecileri Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın da katılımıyla yaklaşık 2 saat süren görüşmede, taraflar arasında ilk toplantının cuma günü yapılması kararlaştırıldı.
Görüşme sonrasında açıklama BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide tarafından yapıldı.
İki liderin 11 Şubat ortak metninin ruhuna uygun bir şekilde Kıbrıs’ın geleceği üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Eide, her iki liderin de yakalanan momentumun devam ettirilmesi ve vakit kaybedilmeden ortada bulunan fırstın değerlendrilmesi konusunda hemfikir olduklarını bildirdi.

“Herkes sıkı çalışmalı…”
İki liderin sonuç almak için yapıcı şekilde çalışma konusuna bağlılıklarını dile getirdiklerini söyleyen Eide, ilk müzakerenin 15 Mayıs’ta sabah saatlerinde olacağını, bu görüşmede liderlerin genel olarak konuların üzerinden geçip müzakerelerin yapısı ve sıklığını karara bağlayacaklarını kaydetti.
Eide, eşsiz ve yakalanması gereken bir fırsatın ortada bulunduğunu, ortak sorunun ancak ortak bir çalışmayla ortak bir çözüme ulaştırılabileceğini, bunun için 15 Mayıs sabahından başlayarak herkesin sıkı çalışmaya gireceğini ifade etti.

Akıncı: Olumlu bir görüşme…
Cumhurbaşkanı Akıncı da görüşmeyi olumlu olarak niteledi.
Twitter hesabından görüşlerini ifade eden Akıncı, “Bu akşam Anastasiadis’le biraraya geldik. Olumlu bir görüşme ve iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bazı örgütler destek verdi
Görüşme öncesinde yağışlı havaya rağmen Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan bazı örgütler destek vermek amacıyla ara bölgede toplandı.
Sivil örgüt temsilcileri ara bölgeye giderek, müzakerelerin tekrar başlaması ve bu yönde adım atılması yönünde inanç belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474