banner564

Ekmek teknesine ihanet

İşçi olarak çalıştıkları Çağ-Akar’dan yüklü miktarda iş aleti ve malzeme çaldıkları öne sürülen Erdem Diktaş ile Hasan Cafoğlu suçlarını kabul etti

Ekmek teknesine ihanet
banner598
Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’da faaliyet gösteren Çağ-Akar isimli iş yerinde çalıştıkları esnada 26 Bin 612 TL değerinde bahçe makinesi ve yağlarını çaldıkları öne sürülen zanlılar Erdem Diktaş ile Hasan Cafoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar altı gün süren soruşturmanın ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarılarak teminat talep edildi. 
Öte yandan işyeri sahibi işyerinden çalınan malzeme ve makinelerle birlikte uğradığı zararın yaklaşık 200 bin lira olduğunu söyledi.

İkisi de suçunu kabul etti
Soruşturmayı yapan polis, zanlılar Hasan Cafoğlu ile Erdem Diktaş’ın Kasım 2017 - 24 Şubat 2018 tarihleri arasında Lefkoşa'da Taşkınköy bölgesinde faaliyet gösteren Cağ-Akar isimli iş yerinin müstahdemi olarak çalıştıkları sırada, iş yerinin deposu içerisinden hırsızlık yaptıklarını söyledi. Polis, yapılan tespitlere göre zanlıların toplam 26 bin 612 TL değerinde bahçe makinesi ve yağlarını çaldıklarının belirlendiğini aktardı. Zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini, soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti.

Yurtdışına çıkışları yasak
Mahkeme, zanlı Cafoğlu için iki kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlı Diktaş için ise bir kefilin 60 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Mahkeme, davaları görülünceye kadar zanlıların yurt dışına çıkışını da engelledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473