banner564

“Ekolojik denge bozulur”

KKTC’de çevre sorunlarının hızla arttığına dikkat çeken Bektaş, Türkiye’den su getirilmesine de karşı olduklarını ifade etti

“Ekolojik denge bozulur”
banner598
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ve Yönetim Kurulu üyeleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nde basın toplantısı düzenledi.
Oda Başkanı Bektaş, yaptığı konuşmada, doğal kaynakların hızlı tüketimi, sera olayına neden olan gazların üretiminde artış ve buna bağlı iklim değişiklikleri, kullanılabilir su kalitesinde düşüş, akiferlerin kirlenmesi, denizlerin kirlenmesi, biyolojik çeşitlilikte azalışın dünyadaki sorunlardan bazıları olduğuna dikkat çekti.
Bektaş, bu adada yaşayan herkesin çevreyi sahiplenmesi gerektiğini, bu nedenle herkesi gelecek için adım atmaya ve sağlıklı bir çevre taleplerini yineleyerek çevreyi sahiplenmeye davet etti.
Türkiye’den adaya getirilecek suyun getirilme yönteminde çevreye zarar olup olmadığının sorulması üzerine Bektaş, adada var olan su kaynakları araştırılmadan, ekolojik etkisinden önce başka bir ülkeden su getirilmesine karşı olduklarını zaten daha önceden de açıkladıklarını dile getirdi.
KKTC’de çevre sorunlarının her geçen gün artmakta ve insan sağlığını tehdit etmekte olduğuna dikkat çeken Bektaş, bugüne kadar gerçek bir çevre yönetiminin kesinlikle yapılamadığını, alınan kararların da uygulanamadığını belirterek, “çevre kirliliğinin sağlığımızı tehdit ettiği ve yaşanan bir çok sağlık probleminin temelinde çevre sorunlarından kaynaklanan nedenler olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir. Çevre sorunları ve çözüm önerileri açıktır, yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler de nettir” şeklinde konuştu.
Mersin Akkuyu’da kurulacak nükleer santralin özellikle Kıbrıs’ı çok fazla etkileyeceğinin bilimsel verileri olduğunu dile getiren Bektaş, bugüne kadar santralin yapılmasının durdurulması amacıyla 4 bin imza toplanıp Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne verildiğini, bu konuda her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474