banner564

‘Ekonomiye  can verecek’

Mağusa’da düzenlenen iki toplumlu eylemde, Derinya Sınır Kapısının bir an evvel açılması istendi

‘Ekonomiye  can verecek’
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da bulunan Derinya Sınır Kapısının karşılıklı geçişlere açılması amacı ile Mağusa İnsiyatifi ile Rum örgüt Mağusa Kentimiz, eş zamanlı eylem düzenledi.  Eyleme yüzlerce kişi katılırken, Derinya kapısının açılmaıs halinde Gazimağusa ekonomisinin canlanacağı savunuldu.
Mağusa İnisiyatifi, konuyla ilgili açıklamasında, Derinya kapısının açılmasına yönelik talebin, “Mağusa’nın geniş kesimlerini kucaklayan bir talep olduğunu” belirtti.
“Türk tarafının üzerine düşeni yerine getirmediğini” ileri süren İnisiyatif, “Bugün, hükümette bulunan CTP – HP – DP- TDP koalisyonunun da bu konuda üzerine düşeni gerçekleştirip, kapıların açılmasına yönelik çalışmaları hızlandıracağı yönünde derin kuşkularımız vardır. Buna karşın, tarafların suçlama oyunlarını  sürekli işitmemiz bizler için büyük hayal kırıklığıdır” dedi.

Dağlı: 15 yıldır uğraşıyoruz
Eylemde bir konuşma yapan Mağusa İnsiyatifi aktivistlerinden Okan Dağlı, derinya sınır kapısının açılması için 15 yıldır uğraştıklarını belirtti.
Dağlı, gerek halk gerek siyasilerin sınır kapısının açılmasını istemesine rağmen kapının bir türlü açılamadığını ifade etti. 

Atai: Çıkmaz sokakta yaşıyor hissindeyiz
İnisiyatif adına basın bildirisini okuyan Serdar Atai de, Akıncı ile Anastadisdis arasında gerçekleştirilen müzakerelerde kapının açılması güven artırıcı önlem olarak benimseme kararı alındığını anımsattı. Kararın ardından Avrupa Birliği desteğiyle yol çalışmasının başlatıldığını anımsatan Atai, “ ancak kapının açılması gerçekleştirilmemiştir” şeklinde konuştu.
Atai, Derinya geçiş noktasının hem Mağusahemde Maraş’ta ikamet eden insanların çıkmaz sokakta yaşıyor hissinden kurtulmalarına yardımcı olacağını da ifade belirtti.

Akansoy: Ekonomik ve sosyal işlev için önemlidir
Eyleme destek amaçlı katılan Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Gazimağusa milletvekili Asım Akansoy ise derinya sınır kapısının Gazimağusa için ekonomik ve sosyal işlev açısından oldukça önemli olduğunu savundu. 

Doğuş Derya: Bu sese kulak verilmeli
Eyleme destek amaçlı katılan Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya ise Mağusa İnsiyatifinin sesine kulak verilerek Derinya kapısının açılması gerektiğine inandığını belirtti. Derya, Derinya kapısının, Apliç kapısı ile ilişkilendirilmesini de doğru bulmadığını belirterek, kapının açılmasının iki toplum yakınlaşması ve ekonomik açıdan çok faydalı olacağına inandığını dile getirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474