banner564

El birliği ile çözülecek

BRTK çalışanlarının ek ödenek ve ek mesai alacakları konusunda yaşanan sıkıntılar Bakan Denktaş’a aktarıldı

El birliği ile çözülecek
banner598
  Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) ile Bay-Sen’in bağlı bulunduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
   Yapılan açıklamaya göre, dün bakanlıkta gerçekleşen görüşmede konuşan Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı ile Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, gündemlerinin, BRTK çalışanlarının ek ödenek ve ek mesai alacaklarının ödenmemesi olduğunu söyledi. 
   Sendika başkanları, BRTK’da çalışanların, Ağustos 2016’dan beri bayram ve resmi tatil günlerinden dolayı oluşan ek mesailerinin ve Nisan ayı ek ödeneğinin ödenmediğini hatırlattı.
   BRTK için daha gerçekçi bir bütçe hazırlanması gerektiğinin de altını çizen yetkili sendika başkanları, bu konuda kendilerinin de gereken desteği sağlayabileceğini kaydetti. 
   Görüşmede sorunları dinleyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, BRTK bütçesinin daha yeni geçtiğini, biriken sorunların giderilmesine yönelik çalışıldığını belirtti. BRTK içinde mali disiplin oluşturulması gerektiğini söyleyen Denktaş, el birliği ile bu sorunların giderileceğini söyledi. 
   Görüşmede, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474