banner564

Elçilikte son gün izdiham yaşandı

Yağmurlu havaya aldırmadan Lefkoşa’daki elçilik binasına akın eden yüzlerce seçmen, uzunca bir süre kuyrukta bekledikten sonra, Türkiye’deki seçim için oylarını kullandı

Elçilikte son gün izdiham yaşandı
banner598
Onur ULAĞ
Türkiye Cumhuriyeti’nde (TC) 1 Kasım'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kayıtlı seçmenler dün saat 21.00’e kadar oylarını kullandı.
Türkiye’de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem milletvekili seçimleri için KKTC’de oy kullanmanın dün son günü olması nedeniyle seçmenler sabah saatlerinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin yolunu tuttu.
Lefkoşa'da kurulan 5 sandıkta sabah 10.00'da oylarını kullanmaya başlayan vatandaşların yoğun katılımı nedeniyle elçilik binası ve etrafı tarihi bir gün yaşadı.
Vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde uzun kuyruklar oluşturan seçmenler oy kullanmak için saatlerce bekledi.
Yağmurlu havanın zaman zaman etkili olmasına ve ıslanmalarına aldırmayan vatandaşlar sıraları geldiğinde oylarını kullandı.

Ülkeye hayırlı olsun
Oy kullanma işlemini son güne bırakanların büyük çoğunluğu, çalıştıkları ve hafta içi elçiliğe gelemedikleri için pazarı beklediklerini söyledi.
Oylarını kullanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaklaşık 90 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu KKTC'de, 1 Kasım seçimlerinde oy kullanma oranının, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçime göre oldukça yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474