banner564

‘Eleştiriler insaf dışı’

Türkiye-KKTC arasındaki uçuşlarda ‘iç hat’ uygulamasına geçilmesini Diyalog’a değerlendiren Başbakan Özgürgün, amacın KKTC’ye yardım olduğunu söyledi

‘Eleştiriler insaf dışı’
banner598
Çiğdem AYDIN 

   Türkiye’de 15 Temmuz günü meydana gelen darbe girişimi sonrasında Ankara’yı ziyaret eden ve KKTC’ye yönelik olumsuzlukların ortadan kalkması için Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile bazı ortak kararlar alan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ercan uçuişlarında ‘iç hat’ uygulamasına geçilmesinin önemine dikkat çekti.
   Bu yönde bazı insafsız eleştiriler yapıldığını belirten Özgürgün, amacın KKTC’ye katkı olduğunu ifade etti.
   Özgürgün şöyle dedi : 
    “Anavatan Türkiye’de 15 Temmuz da yaşanan darbe girişimi sonrasında yaşanan olağanüstü gelişmeler ve başlatılan çalışmalardan ülkemizin en önemli sektörleri olan turizm ve eğitimin yara almaması konularında nasıl bir işbirliği ve çalışma yapılabileceği temaslarımız esnasında en üst düzeyde ele alınarak, bu olağanüstü süreç geçene kadar yapılabilecekler konusunda çalışmaların derhal başlatılmasıkararlaştırılmıştır.
   Havaalanlarında özellikle dış hat çıkışlarında yaşanan izdiham ve sıkışıklıklardan KKTC’ne seyahat edeceklerin mağdur olmalarının önüne geçmek üzere geçici bir süre, her şey normal prosedürüne dönünceye kadar,   yapılabilecekler değerlendirilmiş ve bu bağlamda iç hatların kullanılması konusu da ele alınmıştır. Bu bağlamda, iç hattan uçuşların sağlanması konusu dahil, KKTC uçuşlarında rahatlama getirecek tedbirlerin gerçekleşebilmesine olanak sağlayacak çalışmaların başlatılması kararlaştırılmıştır.
   Her zaman yanımızda olan ve her türlü desteği Kıbrıs Türk halkından esirgemeyen Anavatan Türkiye yetkililerinin bu iyi niyetli girişimlerini ters yüz ederek çarpıtmak tümüyle insafsızlıktır. 
   İç hatlardan uçuş sağlanması sadece KKTC’ne dönük bir rahatlatıcı tedbir olarak düşünülmüştür. Buna başka anlamlar yüklenmemelidir. Anavatan Türkiye’de OHAL ilan edilmişken ve olağanüstü gelişmeler yaşanırken böyle bir açılım getirme çabaları Kıbrıs Türküne verilen önemi ve değeri göstermektedir ve takdirle karşılanmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474