banner564

5 yılda karara bağlandı

Gece kulübü sahibinden tehditle haraç istediği iddiasıyla yargılanan Buray Bisküvütçü para cezasıyla kurtuldu

5 yılda karara bağlandı
banner598

 Lefkoşa’da 2014 yılında yaşanan olayda iki gece kulübünün işletmecisinden tehdit yolu ile para istediği gerekçesiyle yargılanan Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Başkanı Buray Bisküvütçü hakkındaki dava 5 yıl sonra karara bağlandı. 

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargılanan sanık para cezasına çarptırıldı.
Sanık aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup 7 bin TL para cezası ödemeye ve üç yıl süreyle sulh ve sükûnu koruyacağına dair 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamaya mahkûm edildi. 
Yargıç Temay Sağer, kararda suçların ciddiyet ve vahametinin altını çizerek sanık aleyhine yapılan şikâyetin geri çekilmiş olması ve suçun işleniş tarihinin ise 5 yıl önceye denk gelmesini hafifletici unsur olarak değerlendirdiğini aktardı. 
Sağer, sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup 7 bin TL para cezası ödemeye ve üç yıl süreyle sulh ve sükûnu koruyacağına dair 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamaya mahkûm ettiğini açıkladı. 

Olay nasıl olmuştu?
Buray Büsküvütçü, 2014 yılında şiddet tehdidi suçundan tutuklanmış ve teminatla serbest bırakılmıştı. Sanığın 29 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren iki gece kulübünün işletmecisi Yılmaz Taşkent ile Dereboyu’nda kendisine ait ofiste görüştüğü, “Bize 100 bin Euro vereceksin ya da bu işi sana yaptırmayacağız. Ayrıca işletmeciliğini yaptığın gece kulüplerinin güvenliğini ben sağlayacağım ve benim adamlarımı işe alacaksın aksi takdirde işletmelerine zarar vereceğim” şeklinde tehdit ettiği öne sürülmüştü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474