banner564

Cezası belli oldu

Açık bulduğu kapı ve pencerelerden evlere girerek hırsızlık yapan John Chiyagam Williams bir yıl yatacak

Cezası belli oldu
banner598

 Lefkoşa’da açık bulduğu kapı ve pencerelerden evlere girerek hırsızlık yapan John Chiyagam Williams hakkındaki davada karar açıklandı. 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık bir yıl hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip, sanığın 27 Temmuz 2019 tarihinde Lefkoşa’da, Küçük Kaymaklı’da Serhan Özyolaç’ın evine açıklan olan yatak odası penceresinden girip, çocuk yatak odası içerisinde, şarja takılı vaziyette bulunan Note 4 marka cep telefonunu çalarak yine aynı yerden çıkış yaptığını belirtti. Yargıç, sanığın 16 Ağustos’ta Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 
Katip, yapılan soruşturmada sanığın l5 Ağustos’ta da Çağlayan’da bulunan Abdussemat Güler’e ait evin açık olan penceresinden girip 180 TL çaldıktan sonra kaçtığını belirtti.

Art arda hırsızlık yaptı
Yargıç Katip, sanığın art arda hırsızlık suçunu işlemesini aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.
Hırsızlık suçlarının KKTC’de yaygınlaştığının altını çizen Kâtip, sanığın işlediği suçların toplumda tedirginlik yarattığını belirterek, bu tür suçları işleyen ve işleme eğiliminde olan kişilere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi.  Katip, sanığa oybirliği ile bir yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474