banner564

Elkıran ile Avcıoğlu yemin etti

Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Düriye Elkıran ile Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı’na atanan Yargıç Musa Avcıoğlu, dün yemin etti.

 Elkıran ile Avcıoğlu yemin etti
banner598
Yüksek Adliye Kurulu Salonu’nda yapılan törende Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik yaptığı konuşmada, bir önceki Mahkeme Başkanı’nın emekliye ayrılmasıyla boşalan yeri doldurmak için açılan münhal neticesinde Bertan Özerdağ’ı Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atadıktan sonra sırayla Kaza Mahkemesi Başkanlığı ve Kıdemli Yargıçlık münhalını doldurduklarını kaydetti.
Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na Düriye Elkıran’ın seçildiğini, Kıdemli Yargıçlığa ise Musa Avcıoğlu’nun seçildiğini dile getiren Şefik, bugün Elkıran ve Avcıoğlu’nun yeminleri için hazır bulunduklarını dile getirerek, kendilerine görevlerinde başarılar diledi ve görevlerinde muvaffak olacaklarından da emin olduğunu kaydetti.
Şafak ayrıca, 3 Yeni Yargıcın tayin edilmiş olmakla birlikte onların seçiminin Cuma günü tamamlanmış olmasından dolayı gerekli formalitelerin tamamlanmasına olanak sağlanması nedeniyle onların yemin törenlerinin de gelecek Pazartesi günü yapılacağını söyledi.
Konuşmanın ardından, Düriye Elkıran ve Musa Avcıoğlu’nun özgeçmişleri okundu. Yemin eden Elkıran ve Avcıoğlu, görevlerine dünden itibaren başlamış oldu.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474