banner564

En acı veda

Uçak kazasında yaşamlarını kaybeden Serkan Özcezarlı ile Hakan Çetinkaya sonsuzluğa uğurlandı

En acı veda
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Geçitkale'de düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden deneyimli pilotlar Serkan Özcezarlı (46) ile Hakan Çetinkaya (46) dün son yolculuklarına uğurlandı. Her iki pilotun cenazesine akın eden yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. 
Serkan Özcezarlı, Cinagir’de, Hakan Çetinkaya da memleketi Afyonkarahisar’da sonsuzluğa uğurlandı. 
Serkan Özcezarlı için dün saat 10.00’da Hava Sporları Federasyonu’na ait Geçitkale’deki hangar önünde tören düzenlendi. 
Özcezarlı’nın naaşının Hava Sporları Federasyonu üyelerinin omuzlarında alana getirilmesiyle başlayan törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu. Yakınları ve sevenlerinin akın ettiği törende gözyaşları sel olup aktı. 
Törene, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Eşi Meral Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, CTP Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Meclis Başkan Yrd. Zorlu Töre, GKK Komutan Yrd. Tuğgeneral İbrahim Dağman, yetkililer, Hava Sporları Federasyonu yetkili ve üyeleriyle sevenleri katıldı.
Özcezarlı’nın biyografisinin okunmasının ardından Başbakan Ersin Tatar ile Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya konuşma yaptı.

Tatar: Büyük bir kayıp
Başbakan Ersin Tatar, Serkan Özcezarlı’nın ölümünün KKTC için büyük bir kayıp, tüm halk için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu dile getirdi. 
Özcezarlı’ya Allah’tan rahmet dileyen Tatar, tüm camiaya ve Özcezarlı’nın ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi. 
Serkan Özcezarlı’nın çok çalışkan, çok başarılı bir isim olduğunu ifade eden Tatar, kendilerine düşenin Kıbrıs Türk havacılığına ciddi emeği geçen Özcezarlı’nın adını yaşatmak olduğunu kaydetti.
Tatar “İşimiz bu ismi yaşatmak, ailesine ve projelerine sahip çıkmak” şeklinde konuştu.

Ziya: Seni asla unutmayacağız
Bunun yaptığı en zor konuşmalardan olduğunu söyleyen Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya da, federasyonun en iyi pilotu ve tek eğitmeni olan Özcezarlı’nın mükemmel bir insan, çok iyi bir eş, aile babası ve dost olduğunu anlattı. 
Özcezarlı’nın tüm olumsuzluklara rağmen ülkesini terk etmediğini anlatan Ziya, yurt dışından kendisine daha birkaç ay önce şimdi aldığı maaşın 3 katı fazla maaşla bir iş teklifi geldiğini ancak bunu reddettiğini söyledi.
Ziya, Özcezarlı’nın bunun yerine ülkesinde kalarak çeşitli projelere imza atmayı tercih ettiğini ifade ederek, kendilerine düşenin Özcezarlı’nın başladığı projeleri bitirmek olduğunu dile getirdi. 
Ziya konuşmasına “uğurlar olsun, seni asla unutmayacağız” diyerek son verdi
Konuşmaların ardından saygı geçişi yapıldı ve tören sona erdi. 
Hava Sporları Federasyonu hangarı önünde gerçekleşen tören sonrasında Özcezarlı’nın naaşı Cihangir Camisi’ne götürüldü. Özcezarlı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları arasında Cihangir Kabristanlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Özcezarlı’nın ailesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, askeri erkân bazı siyasiler ve çok sayıda seveni katıldı.

İlker Ayrık gözyaşlarını tutamadı
Çekimleri ülkemizde devam eden ‘Müstakbel Aile’ filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu İlker Ayrık’da cenaze törenine katıldı. Merhum Pilot Serkan Özcezarlı ile Müstakbel Aile filminin çekimlerinde birlikte çalışan Ayrık, cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı. 

Dualarla uğurlandı
Pilot Hakan Çetinkaya ise Afyonkarahisar'da toprağa verildi.
Çetinkaya için İmaret Camisinde tören düzenlendi. Çetinkaya'nın ailesi, burada taziyeleri kabul etti. Yakınları, Çetinkaya'nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çetinkaya'nın naaşı Kocatepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Geçitkale Havaalanı yakınlarında Hava Sporları Federasyonuna ait eğitim uçağı düşmüş, kazada Hakan Çetinkaya ile Serkan Özcezarlı yaşamını yitirmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473