banner564

‘En sıcak ortam’

Siyasiler yeni yıla aileleriyle birlikte kendi evlerinde girmeyi tercih ediyor

‘En sıcak ortam’
banner598
Çiğdem AYDIN 
  Yeni yılı karşılamaya çok az bir zaman kala, Diyalog muhabiri, değişik partilere mensup siyasilere “2017’ye nerede gireceksiniz?” sorusunu yöneltti. Siyasilerin hemen hepsi “bu yıl da ailemizle birlikte evimizdeyiz” yanıtını verdi.
   Türkiye veya Avrupa ülkelerinde yılbaşı tatiline ilişkin görüşlerini de açıklayan siyasiler, en sıcak ortamın evdeki kutlamalar olduğunu söyledi.
   İşte görüşler:

Arif Albayrak (CTP Milletvekili) 
   “Yeni yılı evimde ve ülkemde geçireceğim. Birkaç kez dışarıya çıktım memleket içinde ama ben genelde yeni yılda evimde ailemle birlikte olmayı tercih ederim. Kalabalık yerleri şartlandırılmış günleri sevmem benim yapım böyle. Anneciğimi alıp eve geleceğim ve yeni yılda ailemle birlikte sıcak bir gece geçireceğim.” 

Armağan Candan (CTP Milletvekili) 
   “Yılbaşını evimde memleketimde ailemle geçireceğim. Yani özel bir nedeni yok genelde evde oluruz.Bu durumun ekonomik bir nedenle  veya vekilliğimle bir alakası yoktur. Geçmişten bugüne kadar hep bu şekilde evimizde geçirdik.”

Ersin Tatar (UBP Milletvekili) 
   “Yeni yılda ülkedeyiz evde geçireceğiz. Kızım Ankara’da okuyor dört gözle onun gelmesini bekliyoruz özellikle ailemizle birlikte olmak yeni yıla hep beraber birlik bütünlük içinde girmek bizim için çok önemlidir. Çok büyük bir ihtimal evdeyiz evde olmazsak da bir restoranda olabilir ama büyük ihtimalle evimizde olacağız. Yılbaşını hiç yurt dışında geçirmedim yine kendi ülkemde bir restoranda geçirdiğimiz olmuştur ama ülke dışına hiç çıkmadım aile ile hep bir arada olmak lazım.” 

Faiz Sucuoğlu (Sağlık Bakanı) 
 “Ailemle henüz konuşmadık ama son dakika bir şey olmazsa evdeyiz. Geçmişte de yeni yılı başka ülkede veya dışarıda herhangi bir yerde geçirmedik yeni yıl aynı zamanda annemin de doğum günüdür ve biz çifte kutlama yaparız bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyledir. Anormal bir durum olmazsa da dışarıda olmayız. Ben okul dönemlerimde de yurt dışında okumama rağmen  yeni yıllarda izin alabilirsem memlekete eve dönerdim. Kendimi bildim bileli bu hep aynıdır.”

İzlem Gürçağ (UBP Milletvekkili) 
     “Yeni yılı evde ailem ve arkadaşlarımla birlikte geçireceğim. Hiçbir resmi tatilde veya özel günlerde örneğin bayramlarda , yeni yıllarda asla yurt dışına gitmem , gitmeyi de düşünmem. Benim için aile değerleri öz kültürümüz çok önemlidir. Yurt dışı tatilleri özellikle kutsal günlerde aileleri bozan, ayrıştıran ve koparan bir girişim olduğunu düşünüyorum ben. Bana göre özellikle bayramlarda ve yeni yıl gibi özel günlerde aileler hep bir arda olmalıdır. Çocuklar, anne bana dede nine hayatta ise asla ayrı ayrı yerlerde olmamalı eğer imkan varsa.  Biz aile bağlarımız çok güçlü bir milletiz ailenin birlikteliği var olan birlikteliği bayramlarda birlik ve bütünlükle  korunmalıdır. Aileyi bölen koparan bir davranış şekline girilmesine karşıyım.” 

Mustafa Arabacıoğlu (DP Milletvekili) 
 “Yeni  yılda evde ailemle birlikte olacağım ben yeni yıllarda veya bazı özel günlerde dışarıya çıkmayı sevmem her zaman ailemle birlikte olmayı tercih ettiğim samimi içten ortamları seviyorum evimde olmayı ailemle olmayı seviyorum beni mutlu eden budur.Hiç yurt dışı veya dışarıda yeni yıl kutlaması yapmadım. Hiç düşünmedim de.” 

Menteş Gündüz (Bağımsız) 
    “Yeni yılı ailemle birlikte kendi ülkemde ve evde geçireceğim. Evlendiğimden beridir 15-20 yıldır hiç yurt dışında geçirmedim bir restoran olabilir ama yurt dışı olmadı ailemle evimde huzurluyum.Evlenmeden önce mesleğim gereği gemi kaptanıyım biliyorsunuz bu yüzden  gemi neredeyse ben de orada kutladım… Beni en çok etkileyen ise her zaman kendi ülkem oldu.”

Hüseyin Angolemli (TDP Milletvekili) 
    Yeni yılı evde memlekette geçireceğim. Aile ile birlikte olmak lazım böyle gecelerde. Geçmişte yeni evliyken bir kez Salamis otelde kutladık eşimle bir kez de Boğazda bir restoranda kutladık ondan sonra hep evde aile ile birlikte kutladık hiç yıl başı için yurt dışına gitmedik.”

Mehmet Çakıcı (TKP Milletvekili) 
   “Yeni yılı evde ailemle birlikte geçireceğim. Ailem kardeşlerim annem tipik bir Türk ailesiyiz. Yeni yıllarda dışarısı kalabalık, yoğun olur sevmiyorum ben o tip kutlamaları bu yüzden evimde arkadaşlarım ailemle birlikte olmayı tercih ediyorum.Bundan 6 yıl önce bir kez İstanbul’da eşimin ailesiyle birlikte kutladım onun dışında dışarıda veya yurt dışında kutlamadım.”

Hakan Dinçyürek (Bağımsız Milletvekili) 
    “Ülkede ailemle birlikte geçireceğim. Bir ihtimal dışarıya çıkabiliriz. Yurt dışı düşünmedim kızım yurt dışında mastır yapar o buraya geldi o yüzden biz yurt dışı düşünmedik.Geçmişte yeni yılı yurt dışında çok geçirdim. İngiltere, Fransa, Londra, Paris, Türkiye’de. Genelde hep ailem ve arkadaşlarla gittim ülkeleri grubun aldığı kararlar doğrultusunda seçtik özel bir nedeni yok ülke seçimi bu şekilde oldu.”

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474