banner564

En üst düzeyde kabul

Binali Yıldırım’ın davetlisi olarak dün gece Ankara'ya giden Erhürman ile Özersay bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor

En üst düzeyde kabul
banner598
Başbakan Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın resmi davetlisi olarak dün akşam Ankara’ya gitti. Başbakan ve Başbakan Yardımcısı saat 21.00’de tarifeli uçakla adadan ayrıldı. 
Başbakan Erhürman, Ercan Havaalanı’nda basına açıklama yaptı ve  Ankara ziyaretinin gündemine ilişkin soruları yanıtladı, 
Resmi törenle karşılanacak Erhürman ve Özersay’ın bugün saat 11.00'de Çankaya Köşkünde Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile görüşmesinin olacağı, toplantı sonrası açıklama yapılacağı bildirildi.
Erhürman ve Özersay’ın bugün saat 17.00’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edileceği öğrenildi.

Önemli konular görüşülecek
Diyalog'un elde ettiği bilgilere göre bugünkü görüşmede KKTC'nin altyapı sorunlarının yanı sıra doğal gaz konusu öncelikle ele alınacak. Ayrıca Taşınmaz Mal Komisyonu'nun çalıştırılması ve KKTC'nin ulaşım alanında yaşadığı sıkıntılara çözüm beklentisi dile getirilecek
Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkilerin yaşamsal önemde olduğunu söyleyerek,  TC Başbakanı Binali Yıldırım ile bugün gerçekleştirecekleri görüşmede ilişkilerin gelişmesi, iyi şekilde devamı için ellerinden gelen çabayı karşılıklı göstereceklerini teyit edeceklerini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanacak ekonomik mali protokol, Kıbrıs sorunu ve hidrokarbon gibi konularda görüş alışverişine ihtiyaç olduğunu belirten Erhürman, “Bizim Türkiye ile her zaman görüşmemiz gereken, ihtiyaç hissettiğimiz, birçok konu var. Zaman el verdiği ölçüde bütün konuları masaya yatırmaya çalışacağız” dedi. 
Erhürman ve Özersay’ın bugün akşam yurda dönmesi bekleniyor. 

“Gençlik yıllarımız Ankara’da geçti”
Hem kendisinin, hem de Özersay’ın Ankara’da eğitim gördüğü ve burada uzun yıllar yaşadığı konusuna değinilerek, hislerinin sorulması üzerine Başbakan Erhürman şunları söyledi:
 “Ankara, Kudret Özersay ile ortak konumuz. Ben 13 yıl, Kudret Bey de 12 yıl Ankara’da yaşadı. Burası bizim için 2’nci vatandır. Gençlik yıllarımız orada geçti. Ankara’ya gitmek, burayı tekrar görmek benim için her zaman keyiftir. Fırsat bulur da öğrencilik yıllarımızı geçirdiğimiz yerlerde dolaşabilirsek bu ayrıca bir keyiftir. Başbakan olarak gitmek bende ayrı duygular yaratmıyor. Geçmişte Ankara’ya giderken ne hissediyorsam yine aynı şeyleri hissediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474