banner564

Ercan’a 89 sefer

Kötü hava koşulları nedeniyle THY’nin İstanbul çıkışlı 258 seferi iptal edilirken, Kıbrıs uçuşları bundan etkilenmedi

Ercan’a 89 sefer
banner598
Pelin YÜKSELAY
  Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve fırtına günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kötü hava koşulları hava ulaşımını da etkiledi. Türk Hava Yolları, İstanbul çıkışlı iç ve dış hat olmak üzere 258 seferini iptal ederken, Ercan uçuşlarının bundan etkilenmemesi, KKTC için ‘Çok güzel bir yılbaşı hediyesi’ olarak değerlendirildi.
   Ercan uçuşlarının iptallerden etkilenmemesi nedeniyle rahat bir nefes alan turizmciler, yoğun bir çalışma içerisine girerek, yolcularını Ercan Havaalanı’nda karşıklayarak, otellerine götürdüler.
   Ercan Devlet Havalimanı, dün en yoğun günlerinden birini yaşadı. Gün boyu ve gece olmak üzere havalimanında toplam 89 iniş ve kalkış gerçekleşti.
   İstanbul ile Ercan arasında 34 karşılıklı sefer gerçekleşirken, bunu 16 seferle Adana, 10 seferle Ankara, 9’la Antalya, 7 ile İzmir, 5’le Hatay, 4’le İngiltere, 3’le Gaziantep izledi. Ordu ile Ercan arasında ise bir karşılıklı sefer düzenlendi. 

En fazla seferi Pegasus yaptı

   Öte yandan dün gün boyunca ülkemize en fazla uçuşu Pegasus Havayolları gerçekleştirdi. Pegasus dün Ercan Havalimanı’na 34 iniş ve kalkış gerçekleştirdi. Bunu 24 seferle Türk Havayolları, 19 seferle Atlas Jet, 10 seferle Bora Jet ve 2 seferle Onur Air takip etti.

Bugün de 51 sefer var

   Ercan Havaalanı ile Türkiye’nin değişik havaalanları arasında bugün de 51 sefer gerçekleştirilecek. Seferlerin 22’sini Pegasus Hava Yolları 14’ünü de Atlas yapacak. 
   Gün içerisinde Türk Hava Yolları 11, Borajet 4 sefer gerçekleştirecek.

İptal edilen seferler

   THY, yoğun  kar yağışı nedeniyle Dış hatlarda Erbil, Bakü, Tahran, Bükreş, Varna, Hamburg,  Brüksel, Riyad, Kuveyt, Tiflis, Kherson, Cezayir, Tunus, Üsküp, Sofya, Budapeşte, Köstence, Zagreb, Slovenya, Tiran, Belgrad, Slovakya, Bologna, Cenevre, Malta, Graz, Duesseldorf, Frankfurt, Münih, Berlin, Göteborg, Paris, Atina, Venedik, Viyana, Milano, Zürih, Basel ve Amsterdam seferlerini iptal etti.
    İç hatlarda ise Konya, Kütahya, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Denizli, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Sivas, Erzurum, Trabzon, Nevşehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Alanya, Şırnak, Hakkari, Mardin, Batman, Muş, Ağrı, Kastamonu, Van, Samsun, Sinop, Ordu, Isparta ve Amasya’dan yapılması planlanan karşılıklı birçok sefer iptal edildi.

Kıbrıslı tatilciler etkilenmedi

   Ercan’dan İstanbul’a yapılan seferlerde herhangi bir aksama olmadı. Ama Türk Havayolları’nın birçok seferinde iptale gitmesi, yeni yıl için ülkemizden Avrupa’ya seyahat edecek olan yolcuları da tedirgin etti.
    Diyalog Muhabirinin ulaştığı Sayar Turizm Outgoing Müdürü Özlem Kubilay, yeni yılı Avrupa’da geçirmeyi planlayan vatandaşların 29 ve 30 Aralık’ta uçuşlarını gerçekleştirdiklerini ve Avrupa ayağında herhangi bir sorun yaşamadıklarını kaydetti. Vatandaşların iptallerden etkilenmediğini ve etkilenmemeleri için de ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini kaydeden Kubilay, sözlerinin devamında herkese mutlu yıllar diledi.

Pegasus’ta sistem arızası rötara yol açtı!
   Öte yandan Pegasus Havayolları’nda dün sabah meydana gelen sistem arızası rötarlara yol açtı. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre Pegasus Havayolları’nda sistem arızası yaşanması üzerine öğlen saatlerine kadar olan birçok sefer aksamalı olarak gerçekleşti. Arızanın giderilmesi üzerine seferler de normale döndü.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473