banner564

Ercan’ı aşamadı

Başkasına ait Alman pasaportu ile İtalya’ya gitmeye kalkışan Kamerunlu Herbert başarısız oldu

Ercan’ı aşamadı
banner598

 Suna ERDEN

   Arkadaşına ait Almanya pasaportu ile İtalya’ya gitmeye kalkışan Kamerunlu Njemshelekeh Wuduiyi Herbert’in Avrupa yolculuğu Ercan Havaalanı’nda son buldu. Ev arkadaşına ait pasaprotu ondan habersiz alan ve sahteledikten sonra çıkış yapmaya çalışan zanlı havaalanında yakalandı. Ülkeye öğrenci olarak gelen ancak kaydını yenilemediği için öğrenci kaydı biten zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   Soruşturmayı yapan polis, zanlı Njemshelekeh Wuduıyı Herbert’in, İtalya’ya gitmek için vizesi bulunmadığından dolayı ev arkadaşı Moses Kool Mayson’un Almanya Pasaportunu alarak ülkeden çıkış yapmaya çalıştığını söyledi. Polis, zanlının Ercan Havaalanı'ndan çıkış yapmak istediği esnada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. 
   Zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vererek işlemiş olduğu suçunu itiraf ettiğini belirten polis, Kamerun uyruklu olan zanlının KKTC’de öğrenci statüsünde görülmesine rağmen, okula gitmediği için öğrenci kaydının düştüğünü söyledi. 
   Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve  mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
   Mahkemede söz alan zanlı Herbert, “Polisin söyledikleri doğru. İtalya’ya gidecektim” dedi.  
Yargıç Cenkay İnan, zanlının 1 ayı aşamamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473