banner564

Erenköy’de duygu dolu anlar yaşandı

Şanlı Erenköy Direnişi’nin 53’üncü yıl dönümünde tören düzenlendi, 28 şehit yakınına anı şildi verildi

Erenköy’de duygu dolu anlar yaşandı
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Şanlı Erenköy Direnişi’nin 53’üncü yıldönümü ve direnişte şehit düşenler, Erenköy’de, Erenköy Şehitliği önünde dün düzenlenen törenle anıldı.
Törende, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Erdal Şener, bazı bakanlar ve halk hazır bulundu.
Tören geçişlerde yaşanan sorun nedeniyle bir buçuk saat gecikmeli başlarken, tören öncesinde şehitlere dualar okundu, mezarlara çiçek bırakıldı.
Törende, daha sonra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KTBK Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.
Törende bu yıl ilk defa 28 şehit yakınına ani şildi verildi.

Kadı: Erenköy direnişi önemli bir yere sahip
Yenierenköy Belediye Başkanı Mehmet Kadı da konuşmasında “53 yıl önce, bugün, 8 ağustos 1964’te, bölge köylüleri, öğrenci ve mücahitlerimiz birlikte mücadele ederek, bu topraklar için savaşmışlar ve düşmanı buraya sokmamışlardır.
Erenköy’de gösterilen şanlı direniş sayesinde bugünlere gelinmiştir. Erenköy’de verilen destansı mücadele sayesinde, Kıbrıs Türkü bugünlere gelebilmiştir.
Bu nedenledir ki, şanlı Erenköy direnişi ülkemizin gururu olmuştur ve olmaya devam edecektir”

Arıkan: Artık ileriye bakmalıyız
Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Mustafa Arıkan da konuşmasında, Aralık 1963’te gerçekleşen saldırılara işaret etti.
Erenköy’de yaklaşık 2 yıl kadar kaldıklarını ve çok sıkıntılar çektiklerini anlatan Arıkan, müzakerelere de değindi.
Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerde elinden geleni yaptığına işaret eden Arıkan, “Toplum olarak ileriye bakıp neler yapabiliriz. Bunun üzerinde kafa yormalıyız” dedi.

Şehit ailelerine anı şildi
Buradaki tören, şehitliğin gezilmesi ve karanfil bırakılması ile sona erdi. Müze ziyaretinin ve anı defterinin imzalanmasının ardından, Piknik Alanı’nda tören düzenlenerek şehit ailelerine anı şildi takdim edildi.
Erenköy muhtarı VahibeÖzkasırga’nın şiir dinletisi ile başlayan törende, şiltlerin dağıtılmasının ardından bando konseri gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473