banner564

Erhan Usta'dan Yemek ve tatlı tarifleri

Diyalog okurları için Ramazan boyunca hergün Yemek ve tatlı tarifleri

Erhan Usta'dan Yemek ve tatlı tarifleri
banner598
Güllaç (4 kişilik)
MALZEMELER
Süt:4 su bardağı
Şeker toz:1 su bardağı
Güllaç hazır:6 yaprak
Ceviz:1 çay bardağı
Gül suyu:1 çay kaşığı
Vanilya:1 çay kaşığı
Nar:1 adet
YAPILIŞI
Süt, şeker, vanilya ve gülsuyu karıştırılarak el yanmayacak seviyede ısıtılır. Geniş bir tepsi içerisinde 3 adet güllaç bu karışımla ıslatılarak borcam içerisine kat kat yayılır. Üzerine kırık cevizler serpilir ve kalan 3 güllaçta aynı şekilde ıslatılarak üzerine serilir. Kalan süt üzerine dökülerek streçlenip dolapta 1 saat dinlendirilir. Servis edileceği sırada nar taneleri üzerine konulur ve sunum yapılır.



Kuru Kayısılı Piliç Yahni (4 Kişilik)

MALZEMELER
Piliç bud : 4 adet
Arpacık soğan:8 adet
Patates:2 adet
Mantar taze:4 adet
Kayısı kuru:12 adet
Taze kekik:2 dal
Tuz:1 çay kaşığı
Un:1 çorba kaşığı
Beyaz toz biber: Yarım çay kaşığı
YAPILIŞI
Piliç budlar derilerinden ayrılır ve kuşbaşı doğranır, una bulanarak az yağda kızartılır. Kızaran budlar ayrı bir kaba alınır. Tavada kalan yağa arpacık soğanlar ve kuşbaşı doğranmış mantarlar sotelenir. Daha sonra tavuk budlarda sotelenen sebzelere ilave edilir. Az miktarda su konularak kaynamaya bırakılır. Kayısılar  bir tavada kısık ateşte kızartılır. Patatesler soyularak kuşbaşı doğranır ve tavuk etleri pişeceğine yakın yemeğe ilave edilir. Kızartmış olduğumuz kayısı, tuz ,kekik ve beyaz toz biberle tatlandırılıp çok az kaynatıldıktan sonra altı kapanır ve dinlenmeye bırakılır. 15 dk dinlenip birbiriyle özleşmiş olan tatlar sunum tabağına alınarak servis edilir.



Yayla Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
Un:2 çorba kaşığı
Yoğurt:1 su bardağı
Yumurta:1 adet(sarısı)
Limon suyu:1 tatlı kaşığı
Pirinç:1 çaybardağı
Tuz:1 çay kaşığı
Beyaz toz biber:1 çay kaşığı
Nane kuru:1 çay kaşığı
Tereyağ:1 çorba kaşığı
YAPILIŞI
Tencereye su ve pirinç konularak kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır ve özleştirilir. Kaynayan pirinçli suya bu karışım ilave edilir ve yavaşça karıştırılır. Tuz ve toz biberler tatlandırılır. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek nane kavrulur ve kaynayan çorbaya dökülerek pişirme işlemi tamamlanmış olur çorba servise hazırdır



Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473