banner564

Erk: AB vizyonumuzu kaybetmedik

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP - BG’nin, AB ile çalışarak ilişkileri daima ileri götürmesine rağmen ana muhalefet partisi tarafından bir şey yapmamakla suçlanmakta olduğunu belirterek, “Partimiz, her zaman Avrupa Birliği vizyonuna sahip bir parti olarak, Kıbrıs Türk halkının AB’ye yakınlaştırılabilmesi için atılan tüm adımların öncülüğünü yapmıştır. Sanırım bunları bir kez daha hatırlatmamız gerekiyor” dedi.

Erk: AB vizyonumuzu kaybetmedik
banner598

Erk yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak, AB’nin Kıbrıslı Türkler için sunduğu imkanları azami düzeyde kullanarak, ülkenin yasal ve idari yapılarının AB ülkelerindeki örneklerle uyumlaştırılması için etkin girişimlerde bulunduklarını, “bu bağlamda AB Müktesebatına Uyum Programı hazırlayarak, örneği olmayan kapsamlı bir stratejiyi hayata geçirdiklerini” kaydetti. Erk açıklamasına şöyle devam etti.

“Geçen süre zarfında, bir dizi AB uyumlu yasayı yürürlüğe koyarak, Kıbrıs Türk halkının içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntıların aşılabilmesi için yeni düzenlemeler getirdik. Rekabet Yasası’nı onaylayarak Rekabet Kurulu’nu oluşturduk ve rekabeti bozucu faaliyetlerin önlenmesi yönünde önemli bir adım attık. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nı yürürlüğe koyarak, işyerlerinde çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması ve iyileştirilmesi için gerekli standartları belirledik. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası ile ülkemizin kara para aklayan ülke statüsünden çıkartılmasını sağladık ve kara para ile mücadele alanında uluslararası kuruluşların da takdirini alan bir dizi düzenlemeler getirdik...”

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474