banner564

Erkekler de katıldı

MAKAMER, “Kadın emektir, geleceğe yürümektir” temasıyla Gazimağusa’da etkinlik yaptı

Erkekler de katıldı
banner598

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) bir haftaya yaydığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde “Kadın emektir, geleceğe yürümektir” temasıyla Gazimağusa’da önceki gün bir yürüyüş yaptı.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, çok sayıda kadının yanında erkeklerin de ilgi gösterdiği yürüyüşe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu da katıldı. Etkinliğin ardından Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp Meclis Başkanı Siber’e Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) tesislerini gezdirdi.

MAKAMER’in kutlamaların son günü DAÜ Çemberi ile Sakarya Çemberi arasında gerçekleştirdiği yürüyüşe katılan DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi, Mağusa Kale Lions Kulübü, DAÜ Öğrenci İnisiyatifli Kadınlar ve Magem gibi örgütler, “Güçlü kadın, özgür toplum”, “Erkek vuruyor, devlet onu koruyor”, “Yaşasın 8 Mart”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Güçlü kadın, özgür toplum” dövizleri ve pankartları taşıdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473