banner564

Eroğlu: Eleştiriler haksız

Derviş Eroğlu, masadan kaçanın Rum tarafı, ama suçlananın kendisi olduğunu söyledi

Eroğlu: Eleştiriler haksız
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu önceki gün, Gazimağusa’da Mücahit Komutanlar Derneği, TMT Mücahitler Derneği, Polis Emeklileri Derneği ve TBK Gaziler Derneği’nin Mağusa şubelerini ziyaret etti.
Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif, Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, eski milletvekili Turgay Avcı eşlik etti.
Derviş Eroğlu, masadan kaçanın Rum tarafı olduğunu ama suçlananın kendisi olduğuna vurgu yaparak, “Rum anlaşmayı reddeder ama suçlanan Kıbrıs Türk tarafı olur. Kimdir Türk tarafı? Geçmişte rahmetlik Denktaş bugün ise Eroğlu” dedi.
Barış kelimesinin dünyada en çok istismar edilen kelime olduğunu kaydeden Eroğlu, bugün barış ve huzur içinde yaşanmasına rağmen halen barış kelimesinin istismar edildiğini söyledi. 
Rumların önce Perez De Cuellar belgesini, daha sonra da Annan Planı’nı reddettiğini ifade eden Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın tüm bunlara rağmen kendisini çözüm istememekle suçlamasını eleştirdi.
Eroğlu şöyle devam etti:
“Hatırlar mısınız bir gün Talat bey, daha ne yapayım gidip Atatürk Meydanı’nda kendimi mi asayım demişti. Bunu Rumların uzlaşmazlığı nedeniyle söyledi. Peki o dönem, uzlaşmaz Rum’du, şimdi niye Eroğlu oldu? Hristofyas’ın bile uzlaşmazlığını görüp yaşadı. Karşımda Anastasiadis otururken, Barbaros Hayrettin Paşa gemisini bahane ederek masayı terk etti. Daha önce de bizim adımıza Piri Reis gemisi dolaşıyordu. Adım atarlarsa bizim de adım atacağımızı söylemiştim. Gelinen aşamada onlar adım atınca biz de adım attık. Masadan kaçan mı yoksa oturan mı uzlaşmazdır? Bizi eleştirenler buna cevap vermeli.”

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473